Hlavní obsah

V Domažlicích 5, v Hodoníně o 130 více. Mapa ukazuje, kde se šíří koronavirus

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někde jednotky, jinde i více než stovka aktivních případů nákazy koronavirem. Stav v rámci České republiky se v jednotlivých oblastech často diametrálně liší.

Článek

Aktuálně nejhorší situace je při přepočtu na 100 000 lidí v Hodoníně a v Praze. V Hodoníně je to 135 nemocných s covidem-19, v hlavním městě 134. S odstupem následují Třebíč a Frýdek-Místek, kde připadá na 100 000 lidí 106, respektive 103 potvrzených případů.

Na Uherskohradišťsku připadá na 100 000 lidí 99, na Strakonicku 90 případů nákazy. Svitavy hlásí 87, Příbram stejně jako Tábor 86 případů.

Pražská hygiena nestíhá, pomůžou jí kolegové z krajů

Domácí

Na opačné straně žebříčku jsou Domažlice, kde momentálně evidují necelých 5 aktivních případů na 100 000 lidí. Bruntál má necelých 10 a Znojmo 11 aktuálně nakažených.

Přitom právě na Domažlicku bylo v dubnu jedno z ohnisek koronaviru a počty nemocných tam razantně rostly. Ostatně na 100 000 osob tam dle záznamů hygieny covid-19 prodělalo téměř 595 lidí.

Přehledně: Co se mění a kde jsou povinné roušky

Domácí

Ministerstvo přistoupilo od září k opětovnému zpřísnění hygienických opatření. Povinné roušky se vrátily do hromadné dopravy, na úřady a pošty. V Praze kvůli zhoršení epidemiologické situace začnou být od středy povinné roušky i v obchodech a od příštího týdne rovněž ve společných prostorech škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám