Hlavní obsah

Přehledně: Co se mění od pondělí 22. června

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pondělí 22. června se opět uvolňují některá opatření přijatá v souvislosti s pandemií nemoci covid-19. Novinky přinášejí přehledný souhrn změn.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V Havířově na Karvinsku 15. června 2020 otevřeli zrekonstruované letní koupaliště Jindřich. Součástí úprav byla modernizace plaveckého bazénu, kde byla původní betonová vana vyměněna za nerezovou. Investiční náklady byly zhruba 44 milionů korun.

Článek

Koupaliště, zoo atd. zpět v běžném provozu

Koupaliště, zoologické a jiné zahrady, muzea, galerie, hrady, zámky a podobná zařízení se vracejí k běžnému provozu. Ruší se tak limit deset metrů čtverečních na osobu a povinné odstupy mezi lidmi.

Hromadné akce do 1000 lidí

Zvyšuje se kapacita účastníků pro konání hromadných akcí z 500 na 1000 lidí.

Veletrhy a sportovní akce do 5000 lidí

Umožňuje se pořádání veletrhů a sportovních akcí s maximální účastí do 5000 lidí ve stejný čas. Na těchto akcích je nezbytné rozdělení návštěvníků do sektorů s vlastním zázemím, například toaletami, občerstvením a vchodem při maximálním počtu 1000 lidí na jeden sektor. Odstup sektorů musí být nejméně čtyři metry. Počet sektorů na jednom místě nesmí přesáhnout pět.

Roušky odložíme od července

Domácí

V hledištích sportovních stadionů budou lidé nadále smět sedět jen v každé druhé řadě a od ostatních osob je bude muset oddělovat minimálně jedno prázdné sedadlo.

Lázně

Od pondělí se ruší limit deseti lidí pro skupinové procedury a zároveň se rozvolňují pravidla pro společné stravování lázeňských hostů.

Vojtěch: Chceme co nejméně omezovat a nastartovat ekonomiku

Domácí

Rozjedou se vlaky do Polska

České dráhy vypraví první dálkové i regionální vlaky do Polska. Jde o poslední sousední zemi, která otevřela hranice. Rozjedou se například vlaky EuroCity z Prahy do Krakova a Varšavy. Obnoveny budou i denní spoje, které vyjedou ze Slovenska či Rakouska a přes Břeclav a Bohumín zamíří do Varšavy, Krakova, Gdyně a Přemyšle. V provozu budou i regionální spoje na trati přes polské Głuchołazy.

U některých spojů budou v prvních dnech ještě platit některá omezení kvůli postupnému nasazování souprav, u některých linek tak bude nutný přestup. V provozu zatím nebudou kvůli podmínkám polských úřadů pro obsazování lůžkových a lehátkových spojů klasické noční vlaky.

Reklama

Výběr článků

Načítám