Hlavní obsah

Nakažených zdravotníků přibývá, nejhůře je na tom Moravskoslezský kraj

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rostoucí počty potvrzených případů nákazy se nevyhýbají ani zdravotníkům. Zatímco kapacity lůžek pro pacienty lze do určité míry navyšovat, pokud by se systému zdravotní péče přestalo dostávat personálu, znamenalo by to zásadní problém. Nejvíce zdravotníků s koronavirem je v Moravskoslezském kraji.

Článek

Podle dat ministerstva zdravotnictví z registru ISIN (Informační systém infekční nemoci) je momentálně nákaza koronavirem potvrzená u 4417 zdravotníků.

Mezi nakaženými převažují zdravotní sestry (1858) a ostatní zdravotnický personál (1589). S chorobou se momentálně potýká i 970 lékařů napříč atestacemi.

Zdravotníků s covid-19 je desetkrát víc než před měsícem

Domácí

Čísla sama o sobě nejsou vypovídající bez kontextu celkového rozšíření nákazy ve zdravotnictví. Například v Moravskoslezském kraji je nakažena téměř pětina (18 procent zdravotníků). Jen o trochu lepší je situace v Karlovarském kraji (17 procent). Nejlépe si v tomto ohledu stojí momentálně Vysočina, kde je nakažený jen každý dvacátý zdravotník (4,9 procenta).

Co do počtu osob je nejvíce zdravotníků s potvrzenou nákazou v Praze, ve středních Čechách, respektive Moravskoslezském a Jihomoravském kraji. To je dáno skutečností, že v těchto nejlidnatějších regionech se kumuluje zdravotní péče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám