Hlavní obsah

Rusové do války nechtějí: Z nutných 160 se k tankové jednotce přihlásilo 30

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusku se nedaří vytvářet nové bojové jednotky, protože lidé nejsou ochotni bojovat. Uvedla to ukrajinská rozvědka a dodala i příklad.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruští vojáci v Chersonu

Článek

V Nižním Novgorodu se snaží zformovat novou tankovou jednotku, pro niž je potřeba 160 lidí. Od začátku července se jich přihlásilo pouhých 30.

Armáda dokonce přistoupila k tomu, že slíbila vyplácet 10 000 rublů měsíčně (asi 4000 korun) rodinám dobrovolníků, kteří mají děti v 10. a 11. třídě, tedy na střední škole. Ani tento příspěvek ale mnoho lidí k nástupu do armády nepřiměl.

V obsazených městech na Donbasu pokračují hony na muže

Evropa

Zpravodajská služba připomněla, že systém náborů se přesunul do jednotlivých regionů, které jej také financují ze svých rozpočtů.

Stále platí, že do armády se stát snaží dostat především obyvatele menších národů, jejichž socioekonomická situace není dobrá. Posílá do války také muže z obsazených území na Donbasu. Rusko odmítá, že by bylo ve válce, nemůže proto vyhlásit všeobecnou mobilizaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám