Hlavní obsah

Mám koronavirus, kašlal mladík na strážníky v Pardubicích

Novinky, kub
Pardubice

Městští policisté v Pardubicích museli o víkendu zpacifikovat 21letého mladíka, který jim opilý hrozil, že je nakažený koronavirem. Navíc podle mluvčího MP Jiřího Sejkory jednomu ze strážníků kašlal do obličeje. Po vystřízlivění se přiznal, že o nemoci lhal.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Strážníci nejdřív přijeli řešit incident, při kterém mladík podle taxikáře nechtěl zaplatit za jízdu.

„Problémy měl krom placení i se sdělením totožnosti. Ve chvíli, kdy jej strážníci vedli ke služebnímu vozidlu, začal mladý muž našemu kolegovi zblízka kašlat do obličeje a doprovodil to prohlášením, že má koronavirus,” sdělil v pondělí Sejkora.

Trafikant v Pardubicích zhatil krádež erotického časopisu, málem dostal lahví rumu

Krimi

Mladík skončil na záchytce, kde nadýchal 1,7 promile alkoholu. „Po poklesu této hladiny naštěstí došlo i na přiznání, že o svém zdravotním stavu pouze v opilosti lhal a nákazu nemá,” dodal mluvčí.

Jestli je mladík podezřelý z nějakého protiprávního jednání, policie neupřesnila. Podle Sejkory je vzhledem k přísným opatřením ohledně nákazy koronavirem, která v Česku momentálně platí, takové chování daleko za hranou.

Uzavřené obchody. V nákupních centrech bude hlídkovat policie

Koronavirus

Vláda koronavirus minulý týden navíc přidala na seznam chorob, se kterými počítá trestní zákoník v paragrafu o šíření nakažlivých nemocí. Za něj hrozí v nejpřísnější variantě až dvanáctiletý trest.

Reklama

Související články

V Pardubicích někdo rozházel otrávené návnady

Granule s jedem zastrčené v kusech salámu našli lidé v několika ulicích v Pardubicích. Otrávené návnady ležely v trávě, podle strážníků se jedná zřejmě o jed...

Výběr článků

Načítám