Hlavní obsah

V Pardubicích někdo rozházel otrávené návnady

Novinky, kub
Pardubice

Granule s jedem zastrčené v kusech salámu našli lidé v několika ulicích v Pardubicích. Otrávené návnady ležely v trávě, podle strážníků se jedná zřejmě o jed na krysy. Policie pátrá po podezřelém muži.

Foto: Městská policie Pardubice

Podle strážníků se jednalo zřejmě o jed na krysy

Článek

Svědci se ozvali městské policii v úterý odpoledne s tím, že našli návnady poházené na chodníku a do trávy v Hlaváčově ulici vedle parkoviště a v ulicích Družstevní a Kosmonautů. „Jednalo se o kusy salámu, do kterých byly zasunuty granule obsahující pravděpodobně jed na krysy,“ sdělil ve středu mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Strážníci s policisty návnady odstranili, podle mluvčího je ale možné, že se nepodařilo najít všechny, protože byly poházené například ve vzrostlé trávě.

„Prosíme obyvatele, aby při pohybu venku dostatečně poučili o možném nebezpečí své děti a dbali zvýšené pozornosti při venčení zvířat,“ uvedl Sejkora.

Foto: Městská policie Pardubice

Jed v salámu se našel v několika pardubických ulicích

Případ vyšetřuje policie, která rovněž pátrá po podezřelém muži. „Policie shání svědky pohybu muže, který se mezi 15. až 16. hodinou pohyboval v ulici Družstevní. Je vysoký asi 170 až 180 cm, štíhlé postavy v tmavém oblečení,“ upřesnil Sejkora.

„Pokud jste tohoto muže viděli, nebo by se mohl objevit na záznamech z vašich palubních kamer, kontaktujte linku 158,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám