Hlavní obsah

Nákupní vozíky v Pardubicích mizely ve velkém, skončily na ubytovně

Právo, ner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Shoda okolností a všímavosti pardubických strážníků napomohly tomu, že byl alespoň částečně rozluštěn rébus, kam se ztrácejí nákupní vozíky od pardubických hypermarketů. Městští policisté zaznamenali při běžné kontrole skupinu cizinců, kteří vozíky přemisťovali do sklepa ubytovny.

Foto: Městská policie Pardubice

V Pardubicích mizely nákupní vozíky

Článek

„Při provádění preventivní kontrolní činnosti v areálu bývalých kasáren Hůrka si strážníci všimli trojice, která manipulovala s nákupními vozíky. Cizinci je přemisťovali z dodávky do sklepení ubytovny. Na přímý dotaz, proč se zhruba čtyřicet nákupních vozíků z nedalekých supermarketů ocitlo v prostorách ubytovny, nebyl nikdo z trojice schopen odpovědět, natož pak předložit povolení k jejich odvozu,“ řekla Právu mluvčí městské policie Lucie Klementová.

Hlídka dále kontaktovala manažerku nedalekého obchodu, která potvrdila, že i oni za poslední dobu evidují neobvykle zvýšenou ztrátu těchto vozíků. Způsobená škoda půjde do stovek tisíc korun, neboť manažerka vyčíslila přibližnou cenu za jeden vozík na téměř čtyři tisíce korun. Jaký měl být další osud vozíků, strážníci neupřesnili, případ se teprve vyšetřuje.

Foto: Městská policie Pardubice

V Pardubicích mizely nákupní vozíky

„Ve světle těchto událostí byla na místo přivolána hlídka státní police, která si případ pro podezření ze spáchání trestného činu převzala,“ dodala mluvčí strážníků. Kousek od ubytovny, kterou obývají v drtivé většině cizinci, jsou hned tři supermarkety. Zadržený kontraband potvrzuje, že se o víkendu kradlo nejméně u dvou z nich.

Není to první aféra s nákupními vozíky v Pardubicích. Před lety jich bylo více než tucet objeveno v areálu Univerzity Pardubice, ale tady šlo mnohem spíš o nepříliš vtipnou recesi než o pokus o krádež.

Reklama

Výběr článků

Načítám