Hlavní obsah

Dům, jenž patříval zpěvákovi Joe Cockerovi, je na prodej. Připomíná zámek a stojí 416 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům, který v roce 1994 postavili v Coloradu pro rockového a soulového muzikanta Joe Cockera svým vzhledem připomíná stará anglická sídla. Bylo by jej možné označit i slovem zámek. A ačkoli je zpěvák již osm let v muzikantském nebi, v domě je stále několik cenných památek na něj. I ty jsou s domem společně na prodej za 18 milionů dolarů, tedy v přepočtu za 416 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Dům, který si nechal postavit Joe Cocker, je na prodej. Zpěvák zemřel v roce 2014, po jeho smrti nemovitost koupil nový majitel a nyní ji nabízí za 416 milionů korun.

Článek

V srdci údolí North Fork Valley na jihozápadě Colorada, u města Crawford, stojí dům, jenž nese jméno Mad Dog Ranch (Ranč u šíleného psa). Navzdory svému jménu ovšem jako ranč nevypadá ani náhodou. Naopak, kalifornský architekt John D. Kelley jej pojal jako moderní reinterpretaci tradičních anglických venkovských sídel. A opravdu, nebýt skalního útvaru na pozadí, člověk by snadno uvěřil, že se na jedno takové právě dívá. A není ani divu. Architekt dům navrhoval pro anglického zpěváka Joe Cockera.

Stavení nabízí absolutní klid a naprosté soukromí, je zasazené do krásné přírody a nabízí hezké výhledy do všech stran. Na pozemku je kromě domu také jezero, stáje a doprovodné budovy.

Vlastní sídlo má půdorys do písmene T, přičemž hlavní vstup vede do malé věžičky, která je vložena do rohu svíraného hlavní částí budovy a křídlem vybíhajícího z ní. Do něj jsou pak umístěny dvě garáže.

V domě s užitnou plochou 1475 m2 je celkem 15 ložnic, které doplňuje 19 koupelen a samostatných toalet. Samotný interiér je pak přesně takový, jaký člověk při pohledu na dům zvenčí očekává – připomíná zařízení malého zámečku. Dřevěné podlahy, historický nábytek, sem tam drobnější výstřednost, například v podobě zářivě růžové sedačky v obývacím pokoji.

Filmový Anakin Skywalker si koupil roztomilou chatu

Jak bydlí VIP

V něm ale zasvěceného návštěvníka zaujme spíše klavír. Patříval totiž původně Joe Cockerovi a v domě se po něm zachoval, přestože nyní má už jiného majitele. Stejně tak jako v pánském salonku s barem obloženým červeným dřevem je možné objevit i historický kulečníkový stůl. Ten patřil nejenom interpretovi slavné písně You are so beatiful s charakteristicky nakřáplým hlasem, ale v minulosti i anglickému králi Edwardu VII. (1841–1910). Na stěnách si pak lze povšimnout i dalších relikvií zachovaných po slavném zpěvákovi, a to jeho zlatých desek.

Jako v klasickém starobylém sídle ani v tomto domě nechybí rozlehlá knihovna, místnost obložená táflováním z červeného třešňového dřeva s policemi knih. Prostorná kuchyně se může kromě veškerého vybavení pochlubit centrálním ostrůvkem obloženým týmž materiálem a nad ním pak zaujme nádherný ručně kovaný věšák na pánve a hrnce. S kuchyní sousedí jídelna s plynovým krbem a látkovými tapetami.

Jak lze vysledovat na webu realitního makléře Dana Dockraye, dům je v současnosti na prodej, a to za 18 milionů dolarů, tedy zhruba 416 milionů korun.

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

Nový dům s nahrávacím studiem „temného“ hudebníka Marilyna Mansona je plný světla a lehkosti

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám