Hlavní obsah

Filmový Anakin Skywalker si koupil roztomilou chatu

Cedrovými šindeli obloženou chatu s miniping-pongem a vířivkou by si patrně nechal líbit kdekdo. Ta, kterou je možné objevit v Altadeně, na předměstí Los Angeles, nově říká pane kanadskému herci Haydenu Christensenovi, kterého má většina diváků spojeného s postavou Anakina Skywalkera ve filmové sérii Star Wars. Za domek zaplatil v přepočtu něco přes 62 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Hayden Christensen si pořídil nový dřevěný domek.

Článek

Jednopodlažní dřevěný domek na kopci v Altadeně postavený na počátku 80. let minulého století prošel pod dohledem posledního majitele rozsáhlou rekonstrukcí. A ač to při pohledu zvenčí možná ani tak nevypadá, jeho interiér není z nejmenších. Pochlubit se může trojicí ložnic, dvěma koupelnami, velkým společenským prostorem, jenž je rozdělen do dvou výškových úrovní. To vše na ploše 177 m2.

V chatě jsou zachované původní dřevěné stropy s krovy a podlahy z litého betonu, stejně jako mosazné vypínače osvětlení. Aby dřevostavba nepůsobila příliš jednotvárně, jsou na různých místech použity různé druhy dřeva. Zatímco z exteriéru je obložena cedrovými šindeli, v interiéru jsou stěny obkládané dřevem dubu bílého. Okna pak mají rámy ze dřeva douglasky. Malebný výhled z nich vede na okolo se rozkládající národní park Angeles National Forrest a pohoří Sant Gabriel.

Velmi příjemným dojmem působí zejména hlavní obytný prostor. Tvoří jej snížený obývací pokoj, jenž je zaléván světlem přicházejícím skrz velké okno sahající skoro přes celou jednu stěnu, útulnou atmosféru a teplo zajišťují historická kovová kamna na dřevo, jež jsou příhodně umístěná na posezení vytvořeném rovněž z betonu. Teplo zajišťují tlusté sedáky a světlé kožešiny.

V horní části nad posezením je pak umístěn dřevěný stůl, který lze využít i ke hře miniping-pong. Pálky jsou uložené v praktickém držáku na stěně po straně.

Nový dům s nahrávacím studiem „temného“ hudebníka Marilyna Mansona je plný světla a lehkosti

Jak bydlí VIP

Navzdory rekreačnímu charakteru stavby, kuchyň je zařízena na špičkové úrovni a nechybí v ní nic, co by mohl i ten nejnáročnější kuchař postrádat. Kromě pracovních ploch z kamene v antracitové barvě vládně i této místnosti dřevo.

Hlavní ložnice je v zadní části domu a je možné v ní objevit vlastní vanu i prostor, který lze uzavřít, a získat tak více soukromí. Další ložnice je zařízena dvojicí vestavěných postelí se skrytými úložnými prostory a dvojicí spojených psacích stolů lemujících protilehlou stěnu.

K domku, jehož pozemek ohraničuje laťkový plot, je připojena garáž pro dva vozy. Hned vedle domu je malé prostranství s dřevem obkládanou vířivkou, jejíž voda je ohřívaná integrovanými kamínky na dřevo, a posezením v podobě dřevěných křesel.

Jak uvádí web Dirt, herec koupil chatu na malém pozemku o výměře 728 m2 za 2,7 milionu dolarů, tedy o něco málo více než 62 milionů korun.

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

To je divočina! Seriálová Sansa Starková prodává dům v Miami. Interiér není nic pro konzervativce

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:
Hayden Christensen
Altadena

Související články

Výběr článků

Načítám