Hlavní obsah

Zpěvačka Cher prodává dům na slavné adrese, chce za něj přes 50 miliónů

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrázděné zdi střídající se s cihlovými, záplava popínavého břečťanu a uvnitř prostorné vzdušné místnosti zařízené převážně koženým nábytkem, mezi nímž se tu a tam mihne nějaké to paroží. Tak vypadá rezidence v americkém Beverly Hills na adrese s tolik žádaným směrovacím číslem 90210. Patří jedné z ikon americké populární hudby - zpěvačce Cher. Ta ji nyní nabízí k prodeji v přepočtu za 55 miliónů korun (2,499 miliónu dolarů).

Foto: Profimedia.cz

Vstup do domu působí romanticky.

Článek

Dvaasedmdesátiletá zpěvačka (narozená jako Cherilyn Sarkisianová) s charakteristickým hlasem a také herečka se vrátila v posledních měsících nejen na stříbrné plátno (hraje nejnověji ve filmu Mamma Mia! Here we go again), ale - jak podotýkají redaktoři webu deníku Daily Mail - také na realitní trh.

K prodeji nabídla svou luxusní a zároveň velice útulně působící rezidenci v Los Angeles, ve čtvrti Beverly Hills.

Foto: Profimedia.cz

Dům má některé zdi hrázděné, jiné cihlové, vznikl v roce 1957.

Na první pohled ji kolemjdoucí snadno přehlédne. Je schovaná za vysokou železnou bránou a také ji zakrývají vysoké stromy. Kdo však dostane pozvání a má možnost jít dál, užasne hned při prvním pohledu.

Foto: Profimedia.cz

Americká zpěvačka Cher

Dům má hrázděné zdi, které se střídají s cihlovými, po nich se pne břečťan. Celek připomíná architekturu starého kontinentu, a to byl také přesně styl, v němž se sama herečka snažila interiér své rezidence postavené v roce 1957 přebudovat.

Zbavila se především zbytečných přepážek a stěn, aby mohla rozšířit obývací pokoj. Ten propojila s jídelnou. Veliká společenská místnost je tak přirozeným srdcem domova, který jinak disponuje hned čtveřicí ložnic a třemi koupelnami.

Foto: Profimedia.cz

Velký obývací pokoj navazuje na jídelnu. Zařízený je v živém stylu, který však zároveň přímo vybízí k odpočinku.

Foto: Profimedia.cz

Okolo dubového jídelního stolu zdobeného parožím je sbírka židlí rozličných velikostí, tvarů a barev. Každý si tak může vybrat právě tu svou.

Právě obývací pokoj zabírá většinu přízemí patrového domu a zaujme nejenom svou velkorysou rozlohou, ale také nábytkem, jímž jej zpěvačka zařídila. Většina z něj je kožená a přímo vybízí návštěvníka k pohodlnému odpočinku.

Vyšší strop oživují hnědé dřevěné trámy, prostory mezi nimi vyplňují bodová světla nahrazující lustry.

Foto: Profimedia.cz

Bíle zařízená kuchyň má výklenek s okny zařízený jako místo pro rychlé snědení snídaně či svačiny.

V jídelní zóně upoutává pozornost nejenom mohutný dubový stůl a dekorace z paroží na něm, ale hlavně židle kolem. Ani jedna není stejná jako ty ostatní. Liší se od sebe typem, barvou i velikostí. Každý ze stolovníků tak má možnost vybrat si sezení přesně podle svého gusta.

Právě jídelní stůl se židlemi jsou v jistém smyslu ztělesněním stylu, v němž je zařízen celý interiér domu - je velice pestrý, barevně živý, pulsuje v něm energie, ale stejně tak působí spontánním, uvolněným dojmem.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní ložnice působí na první pohled docela skromně. Náleží k ní ale spousta dalších místností.

Foto: Profimedia.cz

Do hlavní ložnice se přichází přes předsálí, které slouží jako další obývací pokoj.

Spoustu prostoru nabízí také kuchyň, která ladí ve světlých barvách s převládající bílou. Součástí kuchyně je obloukový okenní výklenek, kde je posezení s kulatým černým stolem. U něj je možné posnídat, anebo posvačit, když člověk nemá právě náladu na oficiálnější stolování u hlavního jídelního stolu.

Foto: Profimedia.cz

Velká koupelna těží z přísunu světla, které jí dopřávají velká okna. Hned u nich je pak proti sobě umístěna dvojice sprchových koutů.

Velmi útulně vyhlíží i hlavní ložnice domu. Je zařízena s velkou střídmostí a minimem nábytku ve spací části, doplňuje ji ovšem předsálí s posezením.

V místnosti nechybí krb, nad nímž je na stěně i televize. K hlavní ložnici patří také prostorná koupelna, v níž je u zdi nejenom dlouhá vana, ale u oken pak i dvojice proti sobě umístěných sprchových koutů.

K hlavní ložnici patří také veliká šatna se spoustou skříní. Zajímavostí je praktický centrální pultík.

Foto: Profimedia.cz

Velkoryse pojatá šatna nabízí spousty úložného místa.

Zpěvačka dům s užitnou plochou 287 čtverečních metrů koupila před pěti lety v přepočtu za 47 miliónů korun (2,145 miliónu dolarů), nyní za něj požaduje o 354 tisíc dolarů, tedy 8 miliónů korun, více.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám