Hlavní obsah

Vedlejší účinek koronaviru? Nejdelší komerční let v historii

Novinky, mšv

Pandemie koronaviru má i jedno nečekané vyústění. Přispěla k historicky nejdelšímu komerčnímu letu. Jelikož letadlo společnosti Air Tahiti Nui mířící z Francouzské Polynésie neučinilo obvyklé mezipřistání v Los Angeles, pokračovalo nepřetržitě až do Paříže, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě toho, že šlo o co do vzdálenosti nejdelší let vůbec — přes 15 715 kilometrů — zároveň si uzmul rekord i za nejdelší domácí linku, protože Francouzská Polynésie je de facto územím Francie. Let, který se uskutečnil v sobotu, přitom trval pouze zhruba 15 hodin a 45 minut.

Normálně je na trase naplánováno mezipřistání v kalifornském Los Angeles, ale nařízení vydané americkým prezidentem Donaldem Trumpem zakazuje všem cizincům, kteří v poslední době navštívili Evropu, vstup na území USA.

Tak rekordně dlouhá cesta byla pro Boeing 787 možná i díky faktu, že na palubě bylo kvůli celosvětovému zeštíhlení letecké dopravy mnohem méně lidí než obvykle. Letadlo tak bylo lehké a nebylo nutné, aby dělalo zastávku kvůli dočerpání paliva, protože ho zkrátka nespotřebovávalo tolik.

Doposud byly držitelem rekordu Singapore Airlines, které provozují linku mezi Singapurem a letištěm Newark v New Jersey, dlouhou přes 15 343 kilometrů. Let trvá kolem 18 hodin či déle.

Kvůli kýchajícímu cestujícímu byl odkloněn let. Ostatní se báli, že má koronavirus

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám