Hlavní obsah

Šikovný tatínek postavil s dětmi na zahradě hřiště na minigolf

Rodina Yarnallových z amerického Kansasu patří k těm, které nedají dopustit na minigolf. Mají rádi různé dráhy a s nadšením soutěží, kdo je zvládne zahrát na menší počet ran. Chodit ale se čtyřmi dětmi na minigolf se docela prodraží, a tak se rodina pod vedením tatínka Joshe rozhodla postavit si na zahradě vlastní hřiště. Užasnete, jak je nápadité.

BEZ KOMENTÁŘE: Američan s pomocí dětí postavil na zahradě minigolfové hřištěVideo: Caters News/Josh Yarnall, AP

 
Článek

Stará zahrada za domem Yarnallových potřebovala už nutně dát do pořádku a nějak rozumně zařídit. Bylo zřejmé, že organizaci prací si vezme na starosti tatínek Josh (42) a že mu samozřejmě pomohou jeho čtyři děti – Mitchell (24), Brooklyn (21), Grace (16) a Drake (13).

Než se všichni pustili do práce, přišel Josh s návrhem, což takhle kompletní úpravu zahrady využít k vybudování něčeho, co by všechny potěšilo. Když zmínil minigolfové hřiště, zavládlo mezi jeho ratolestmi obrovské nadšení.

Majitel proměnil zahradu u řadového domu v plně fungující ekosystém uprostřed rušného města

Zahrada

„Jsme rodina, která zkrátka miluje minigolf. Kdykoli jedeme někam na dovolenou, najdeme si tam minigolf a hrajeme minigolf. A tak než jsme začali předělávat zahradu, rozhodli jsme se vytvořit něco, na co budeme mít hezké vzpomínky, kde se budou skvěle bavit naše děti a jejich kamarádi,“ svěřil se Josh agentuře Caters.

Foto: AP

Dráhy jsou často zkrášlené nejrůznějšími krajinářskými doplňky.

Při zpětném pohledu Josh odhaduje, že veškeré práce jim zabraly zhruba 200 hodin. A náklady se vyšplhaly zhruba na 8000 dolarů (cca 184 220 korun).

Podmanivá krása zahrady uchvacuje vždy nejvíce na podzim

Zahrada

Nejprve bylo třeba srovnat terén zahrady a na něm vytvořit jednotlivé dráhy. Ty jsou vyrobené z OSB desek. Ty pokrývá nízký umělý trávník, okraje každé dráhy tvoří latě natřené v živých barvách.

Zajímavostí Yarnallovic hřiště je ovšem provedení jednotlivých drah, které nejsou pokaždé kopií tradičních minigolfových drah, ale zároveň i jejich doplnění o rozličné zpestřující prvky, jako jsou hrady, skály apod. Některé tak působí skoro jako malá modelářská díla.

Foto: Caters News/Josh Yarnall, AP

Šikovný tatínek čtyř dětí Josh Yarnall

Některé dráhy vyžadují naprosto přesné zahrání míčku jen jedinou trasou, jiné naopak dávají prostor pro kreativitu hráčů.

Muž při terénních úpravách zahrady objevil starý bunkr. Neuvěříte, co z něj udělal

Zahrada

V každém případě je zřejmé, že Joshův záměr se podařilo do puntíku splnit. Jeho děti i se svými kamarády mají možnost si kdykoli užít skvělou zábavu, a to rovnou doma na zahradě, bez nutnosti utrácet za pronájmy komerčních minigolfových hřišť.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám