Hlavní obsah

Muž při terénních úpravách zahrady objevil starý bunkr. Neuvěříte, co z něj udělal

Pokud máte pocit, že svou zahradu znáte jako svoji dlaň, možná jste na tom stejně jako 34letý muž ze Západního Yorkshiru ve Velké Británii. I on se domníval, že svou zahradu důvěrné zná. Pak ale jednou při terénních úpravách kopl hlouběji a objevil pod zemí starý bunkr. Způsob, jak ho nakonec využil, by vás asi nenapadl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž objevil na zahradě starý sklep, dal mu zcela nové využitíVideo: Caters News/Sam Lee, AP

 
Článek

Bylo to v roce 2019, když se Sam (své příjmení médiím nechtěl prozradit) rozhodl poněkud upravit terén v zadní části zahrady. Chtěl tam založit nový trávník, a tak bylo potřeba terén trochu srovnat. Část půdy ale byla mnohem níže než jinde. Pustil se tedy do práce.

„Můj rýč projel skrz zem do prázdna, a tak se na to tchán přišel podívat. Objevili jsme starou klenutou střechu a kamenné schody. David (tchán) navrhl, abychom kopali dál. To mě moc nenadchlo. Byl jsem ale nakonec rád, že jsem ho poslechl. Trvalo několik dní, než jsme to vykopali a odnosili všechnu hlínu a cihly,” popsal Sam svůj nález britskému deníku Metro.

Sam se domníval, že objevili patrně sklep patřící k domu, který původně stál na jeho pozemku. Ale když se ptal po okolí, zjistil, že ve skutečnosti má na zahradě, či přesněji řečeno pod ní, starý bunkr.

Obyčejná kůlna za domem? Omyl, mazaně zamaskovaný bar i s televizí

Zahrada

Uplynuly dva roky, než se Sam rozhodl, co s ním nakonec provede. Došlo mu, že ač je prostor zahloubený do země, vlastně je to vynikající místo, kde by mohla být toaleta.

„Mám pěknou velkou zahradu a na ní takovou zašívárnu s barem pro chlapy, což je dobré pro pobavení a tak. Moji kamarádi teď už nemusí kvůli každému odskočení chodit do domu,” vysvětluje důvody pro své možná trochu nečekané využití bunkru.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Proměna úkrytu v sociální zařízení jej nevyšla ani tak draho. „Postavil jsem ho z většiny materiálů, které jsme vykopali, takže to celkem vyšlo jen asi na 1000 liber (cca 30 tisíc korun), ale stálo to za to,“ uzavírá Sam.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám