Hlavní obsah

Obyčejná kůlna za domem? Omyl, mazaně zamaskovaný bar i s televizí

S vlastnoručně vyráběnými zahradními bary jako by se na britských ostrovech – určitě ne jenom tam – roztrhl pytel. A není divu. Nutnost setrvávat doma, nemožnost zajít si do oblíbené hospody... To vybičuje ke kutilské aktivitě i spoustu mužů, kteří by normálně na kladívko nesáhli, jak je rok dlouhý. Výjimkou není ani Richard Ward z Dinningtonu. Ten svůj koktejlový bar maskuje na zahradě jako kůlničku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V zahradním přístřešku se ukrývá tajný barVideo: Caters News/Richard Ward, AP

 
Článek

Během lockdownu podobně jako spoustu dalších jeho spoluobčanů dohnala touha po možnosti zase si posedět u skleničky Richarda Warda k tomu, aby si vybudoval na zahradě vlastní malý bar. Trojnásobný otec žije v anglickém hrabství Sheffield a na zahradě u jeho domku byste na první pohled nic zvláštního nezaregistrovali.

V jednom koutě je solidní plynový gril s pracovními plochami po obou stranách, kousek od něj dřevěné posezení, tedy lavice se stolkem, a na druhé straně nevelkého prostoru je klasická čtvercová vířivka.

Mezi tím uprostřed, hned u šedavého dřevěného plotu, je pak malá kůlnička, řekl by si nic netušící host. Je stejně šedá jako plot, střechu pokrývá zelený umělý materiál imitující na kratičko střižený trávník. A kde je tedy ten koktejlový bar?

Inu stačí, aby se jedenapadesátiletý chlapík se svou ženou chytili stříšky od kůlničky, odklopili ji a bar je tu. A ne ledajaký! Pohodlně se v něm přípravě drinků mohou věnovat dva lidé současně.

Do stříšky je z vnitřní strany zabudovaná dokonce televize, nechybějí police s lahvemi alkoholu i držáky na zavěšení sklenic vzhůru nohama. Na bočních dvířkách visí zásobník na drobné pamlsky k pití, na protější straně je malá lednice s prosklenými dvířky.

Šikovný dřevorubec si udělal ve sklepě hospůdku ve vikinském stylu

Tipy a trendy

Atmosféru dotváří dvojice hranatých květináčů postavených před barem na zem, z nichž roste vysoké rákosí. A aby nálada byla patřičně veselá, zdobí bar rovněž barevně blikající světla.

Složení baru do kompaktní podoby a imitace vzhledu kůlničky není praktické jen z hlediska úspory místa. Richard volil tuto variantu i z bezpečnostních důvodů. Takto zamaskovaný bar bude před zvědavými pohledy přes plot mnohem méně přitahovat pozornost případných nenechavců.

Anketa

Líbí se vám bar vybavený televizí?
Jistě, ta je tam nezbytná!
49,5 %
Je to dobrý nápad...
11,1 %
Není to nutné, ale když už tam je...
12,2 %
Nijak zvlášť.
5,8 %
Ne, to už je zbytečné.
21,4 %
Celkem hlasovalo 5502 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám