Hlavní obsah

Pět vysoce efektivních cviků pro posílení celého těla s pomocí židle

Plavková sezona se neúprosně blíží a je tedy nejvyšší čas dostat se zpět do formy. Letos to zřejmě bude pro mnohé kvůli všem omezením složitější, ale pokud začneme včas, zajisté vše nakonec doženeme. Pomoci v tom mohou i vysoce efektivní cviky od fitness trenérky Nikoly Bartákové, pomocí nichž posílíte svaly celého těla, a to během velmi krátké doby. Budete k tomu potřebovat jen stabilní židli.

Pět vysoce efektivních cviků pro posílení celého těla s pomocí židleVideo: Novinky

 
Článek

Každé cvičení a obecně pohyb pomáhá tělu produkovat endorfiny, které pozitivně působí na naše sebevědomí, a naopak eliminuje špatnou náladu a vznik depresí. O to důležitější roli v současné době pohyb má. Nejde tedy jen o krásně vytvarované a pevné tělo, které nám cvičení dává, ale i naši duševní pohodu.

Před zahájením jakéhokoli cvičení nezapomeňte na rozcvičku. Protáhněte si nohy, ruce, záda i krk. Jen tak své tělo připravíte na následné cvičení.

Ideální je protažení spojit s lehkou formou kardia, jako je skákání panáků či zvedání kolen. Důležité je zvýšit srdeční frekvenci.

Přerušovaný půst, jak na něj a čeho se vyvarovat

Zdraví

Následně si vyzkoušejte sestavu cviků, kterou si pro vás připravila fitness trenérka Nikola Bartáková. Jedná se o pět cviků, při nichž zapojíte maximální množství svalů. U každého cviku přitom trenérka doporučuje 8-12 opakování, v případě pravidelného cvičení je pak možné počty opakování i navýšit.

Velmi důležité je ale také dbát na tempo cvičení, které by mělo být plynulé a na konci cvičení by se měla zvýšit i tepová frekvence.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám