Hlavní obsah

Pět velmi efektivních cviků na posílení středu těla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hluboké svalstvo středu těla neboli také core je zodpovědné za správné držení těla a stabilizaci páteře, proto je dobré ho vždy zaktivovat ještě předtím, než začnete s jakýmkoliv jiným cvičením. Společně s fitness trenérkou Nikolou Bartákovou jsme pro vás připravili sérii pěti jednoduchých cviků, které vám pomohou svaly středu těla dokonale zpevnit.

Pět velmi efektivních cviků na posílení středu těla od Nikoly BartákovéVideo: Novinky

 
Článek

Střed těla nebo také hluboký stabilizační systém se skládá z příčného břišního svalu, šikmých břišních svalů, pánevního dna, bránice a antagonistických vzpřimovačů páteře, tvořících spodní část zad.

Posílením těchto svalů se zlepšuje držení těla, stabilita, koordinace pohybů a výrazně se snižuje riziko zranění během fyzické aktivity.

Cvičení na doma: 31 netradičních plank variací na posílení středu těla

Zdraví

Pokud toužíte zvyšovat své fyzické výkony, a to bez ohledu na to, jaký děláte sport, pak se bez silného středu těla jednoduše neobejdete. Je-li hluboký stabilizační systém páteře oslabený, tělo v obranné reakci před úrazy zablokuje rozvoj síly a svalů.

Sestavu pěti vysoce efektivních cviků na posílení středu těla si pro vás v úvodním videu připravila fitness trenérka Nikola Bartáková. Tzv. core trénink nemusí být příliš dlouhý. Důležitá je intenzita a správné držení těla.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Pět cviků, které vás rozhýbou na celý den

Pohyb má na naše tělo pozitivní vliv, ať už cvičíte v jakoukoliv denní dobu. Pokud je ale vaším cílem zlepšit svoji flexibilitu, psychický stav a nastartovat...

Výběr článků

Načítám