Hlavní obsah

Zůstaňte doma, vzkazují britské vesnice přivandrovalcům z města

Novinky, mšv

Pouze pro místní. Takový vzkaz vyslali obyvatelé anglické vesničky St Ives v Cornwallu lidem, kteří přijíždějí z velkých měst do svých rekreačních domů. Kvůli koronaviru by při tom měli zůstat doma, aby nákazu případně neroznášeli, píše server Daily Mail. Rozhořčeni jsou z takového chování i obyvatelé dalších vesnic.

Foto: Profimedia.cz

Vesnice St Ives v Cornwallu je oblíbeným rekreačním místem lidí z města.

Článek

Zprávy pro přespolní vyryl někdo z místních v St Ives do písku na pláži. Jedna návštěvníky upozorňuje, že vesnička je teď pouze pro stálé obyvatele, druhá zase prosí turisty, aby odjeli domů. Britská vláda naléhá na občany, aby nevyjížděli z měst na venkov, protože tím mohou přispět k rozsévání nákazy napříč celou zemí.

Navzdory doporučením ale množství lidí prchá z velkých měst, a to nejen do zmíněného St Ives v Cornwallu, ale i do dalších vesnic v různých hrabstvích.

Jednou z nich je také Alice Townsendová, která z jižního Londýna odjela na chalupu do Northumberlandu. „Jsme uprostřed ničeho. Se třemi dětmi a dvěma psy jsem to považovala za logický krok. Můžeme být venku a nikoho dalšího nenakazíme,“ řekla pro list Times. „Chápu, že to mnoha lidem přijde sobecké, nám se to zdálo praktické,“ doplnila.

Lidé z vesnic zuří

Jiná z Londýňanek, jež si přála zůstat v anonymitě, se zase s rodinou vypravila na chalupu do hrabství Suffolk. Negativní komentáře, které se na všechny měšťany přesunující se na venkov snesly, prý nevnímá.

Na ostrůvku Skye shánějí pár, který by se půl roku staral o turistické ubytování

Cestování

Obyvatelé vesnic přitom na internetu přespolní skutečně nešetří. Prosí je, aby zůstali ve městech a nerozšiřovali nákazu dál. „Proč je to vždycky Londýn? Spousta prachatých Londýňanů teď jede do svých rekreačních domů ve Walesu nebo Cornwallu. Do míst, která mají jen málo zdrojů. Jak sobecké,“ cituje Daily Mail jednoho ze stěžujících si lidí.

„Naše vesnice Cotswolds byla plná Londýňanů, kteří prchali z města. Za posledních 10 let tu nebylo tak rušno. Lidé vyrazili do svých prázdninových domů a přivezli si i přátele,“ stěžuje si další z uživatelů. „Nezodpovědní idioti,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám