Hlavní obsah

Zeman podepsal zákony reagující na dopady epidemie koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman podepsal pětici norem, které zákonodárci v minulých dnech přijali ve zrychleném režimu jako opatření proti dopadům epidemie koronaviru. Informoval o tom mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Přijímací zkoušky na střední školy by se měly konat dva týdny po opětovném otevření škol. Týden po přijímacích zkouškách by se konaly maturitní zkoušky.

Živnostníci budou moci odložit úhradu záloh na zdravotní pojištění za březen až srpen. Do výše minimální zálohy jim budou platby odpuštěny. Odpuštěny jim budou rovněž minimální měsíční zálohy na sociální pojištění za stejné období.

Senátoři podpořili všechna vládní opatření proti koronaviru

Koronavirus

Prezident podepsal rovněž normu, která stanoví, že stát bude platit ošetřovné ve výši 60 procent platu rodičům dětí do 13 let věku za celou dobu uzavření škol i školek.

Poslední norma stanoví, že elektronická evidence tržeb bude pozastavena po dobu trvání nouzového stavu a tři měsíce po jeho skončení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám