Hlavní obsah

Smartwings přerušily provoz linky do Tel Avivu

Český letecký dopravce Smartwings přeruší od úterý do 31. března provoz své linky z Prahy do Tel Avivu. Reaguje tak na opatření izraelské vlády ke koronaviru, které nařizuje 14denní karanténu pro všechny cestující ze zahraničí. Uvedla to mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Foto: Smartwings Group

Ilustrační foto

Článek

Smartwings i ČSA v minulých dnech zavedly kvůli šíření koronaviru úsporná opatření, mimo jiné snížily počet letů.

Linka do Tel Avivu dosud během zimního letového řádu fungovala dvakrát denně. „Cestujícím dotčených letů umožní Smartwings bezplatné přeložení na pozdější datum nebo vrácení peněz v plné výši," uvedla Dufková. Upřesnila, že ČSA lety do Izraele neprovozují.

Skupina Smartwings, do níž patří i ČSA, zavedla od minulého týdne kvůli šíření nákazy úsporná opatření. Společnost snižuje frekvenci letů do většiny evropských destinací, dále snižuje mzdové náklady a zastavila nábor nových zaměstnanců.

Koronavirus dopadá na ČSA a Smartwings, budou rušit lety

Koronavirus

Zároveň připouští další redukci letů v případě poklesu poptávky. ČSA ještě před vládním nařízením postupně přerušily své linky do Soulu, Milána, Říma a Boloni.

V Izraeli, kde je podle úterní bilance novým koronavirem nakaženo 55 lidí, vláda nařídila, že do země nebude od příštích dnů umožněn vstup cizincům, kteří si nebudou schopni zajistit následnou domácí izolaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám