Hlavní obsah

Sanders a Biden odřekli kvůli koronaviru kampaň v Ohiu

Washington

Uchazeči o americkou prezidentskou nominaci opozičních demokratů Bernie Sanders a Joe Biden zrušili kvůli šíření koronaviru dnešní mítinky v Ohiu. Televize CNBC uvedla, že je to poprvé, co preventivní opatření významně narušila volební kampaň této strany.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Demokratičtí kandidáti na prezidenta USA Bernie Sanders a Joe Biden

Článek

Sandersova kampaň sdělila, že o konání dalších akcí bude rozhodovat vždy případ od případu. Bidenův štáb uvedl, že pořádání mítinků bude vždy konzultovat se zdravotnickými úřady.

Deník The New York Times k úterku dni zmapoval v USA 794 případů nákazy novým typem koronaviru, které podlehlo 27 lidí. V Ohiu list eviduje tři infikované.

Bývalý viceprezident USA Biden a senátor Sanders na plánovali setkání s příznivci v Clevelandu, který je druhým největším městem státu Ohio. Stranické primárky v tomto státě, který s počtem 136 delegátů patří k těm významnějším, se budou konat za týden 17. března.

Prezidentského kandidáta demokratů bude v červenci vybírat 3979 delegátů stranického sjezdu. Pro automatickou nominaci je potřeba 1991 delegátských hlasů, Biden jich aktuálně podle The Green Papers drží 696 a Sanders 614.

Reklama

Výběr článků

Načítám