Hlavní obsah

V Česku je 141 nakažených koronavirem

Aktualizováno

V České republice bylo zjištěno 141 případů nákazy koronavirem. V ČR platí nouzový stav. Skokově roste počet nakažených v sousedních zemích. Nákaza se nevyhýbá ani vrcholným politikům, brazilský prezident ovšem popřel páteční zprávu, že se to týká i jeho.

Odběrná místa pro testování koronaviruVideo: Novinky

 
Článek

23:21 - Dnešní on-line zpravodajství končí. Děkujeme za pozornost. 

23:20 - Ministerstvo zdravotnictví připravilo rady pro domácí karanténu.

23:00 - Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje důrazně žádá lidi s pozitivní cestovatelskou anamnézou a jakýmikoli příznaky respiračního onemocnění, kteří budou volat na tísňovou linku, aby nezamlčovali žádné skutečnosti týkající se svého zdravotního stavu. Kromě ohrožení svého okolí mohou totiž tito lidé ohrozit i zdravotníky, kteří by se nemuseli adekvátně chránit.

22:44 - Nákaza nového typu koronaviru se podle dnešní bilance rozšířila do všech 50 států USA s výjimkou Západní Virginie, Idaha a Montany Informovala o tom agentura AP, podle které bylo v zemi zaznamenáno 1701 nakažených, z nichž 41 zemřelo.

Čína zrušila summit, Zeman nepojede

Koronavirus

21:25 - Katalánský premiér Torra kvůli koronaviru žádá Madrid o pomoc s oddělením regionu od okolí. Oblast se 7,6 miliony obyvatel prý musí do karantény.

20:44 - Pandemie koronaviru dopadá na provozy automobilek v Evropě. Seatu, Renaultu a Nissanu ve Španělsku chybějí součástky, FCA v Itálii dezinfikuje provoz.

20:42 - Ukrajina od 17. března úplně přeruší letecké spojení s ostatními státy, oznámil podle agentury Interfax-Ukrajina předseda parlamentu Dmytro Razumkov.

20:39 - Donald Trump vyhlásil pro celé Spojené stáy stav nouze kvůli šíření koronavirové nákazy.

Trump vyhlásil kvůli koronaviru stav nouze

Koronavirus

20:23 - V Praze je 58 případů nákazy koronavirem. Hygienici dnes zaznamenali deset nových pacientů. Čtyři infikovaní se vrátili z Itálie, tři z Rakouska.

20:18 - Čtyři Italové dnes hospitalizovaní v Pardubicích, nemají COVID-19, testy na koronavirus byly negativní. Nemocnice je propustí z infekčního oddělení.

Policie v Plzeňském kraji zablokovala hranice pro pěší a cyklisty

Stalo se

20:14 - Případů koronaviru ve Zlínském kraji raketově roste. Od pondělí do čtvrtečního večera hygienici potvrdili na východě Moravy pět případů. Během pátku pak dalších osm. K pátečnímu večeru je tak ve Zlínském kraji třináct lidí s pozitivním testem na COVID-19. Stav všech nakažených je podle hygieniků dobrý, jsou v domácí izolaci.

103letá Číňanka se uzdravila z nákazy koronavirem. Nebyla to náhoda

Koronavirus

20:06 - V Jihočeském kraji je druhý pacient s nákazou koronavirem. Jedná se o mladého muže z Českobudějovicka, který pracuje v Rakousku, kde se asi nakazil.

20:04 - Polsko od neděle zakáže cizincům vstup do země, oznámil premiér Morawiecki podle médií. Poláci vracející se do vlasti půjdou do dvoutýdenní karantény.

Polsko a Dánsko zavírají hranice

Koronavirus

19:30 - Mobilní operátoři rozešlou novou informační SMS o koronaviru všem Čechům, kteří se nyní nacházejí v zahraničí. Budou i posílat jinou uvítací SMS navrátilcům.

19:29 - Ve Francii zemřelo dalších 18 lidí nakažených koronavirem, celkem je obětí 79. Vláda eviduje od čtvrtka nárůst celkových případů o skoro 800.

Prázdné italské ulice naplňuje zpěv z oken a balkonů

Koronavirus

19:27 - Od sobotního poledne uzavře Dánsko kvůli koronaviru své hranice. Uzávěra bude podle premiérky Frederiksenové platit nejméně do 13. dubna.

19:20 - Světoznámé pařížské muzeum Louvre a Eiffelova věž se od pátečních 18.00 až do odvolání uzavřou kvůli šíření koronavirové nákazy. Všichni návštěvníci, kteří mají zakoupené vstupenky online, dostanou na vyžádání peníze zpět. Uzavřený je také zámek Versailles, přístup je pouze do zámeckých zahrad a parku.

Už ne Čína, ale Evropa. Epicentrum pandemie koronaviru se podle WHO přesunulo

Koronavirus

19:10 - Počet případů nákazy se v Česku od rána zvýšil o 24. V karanténě je podle dřívějších údajů zhruba 4800 lidí. Hygienici se nadále snaží dohledávat lidi, se kterými byli infikovaní v kontaktu.

19:09 - Na téměř dvojnásobek vzrostl během necelého dne počet případů koronaviru ve Zlínském kraji. V páteční odpoledne bylo na východě Moravy devět potvrzených případů COVID-19. Všichni nakažení jsou v domácí izolaci. Všechny čtyři nové případy jsou z Uherskohradišťska. Na Slovácku je tak celkem sedm pozitivních nálezů. Další dva jsou z Rožnova pod Radhoštěm na Valašsku.

Brazilský prezident popřel zprávy, že má koronavirus

Koronavirus

19:08 - Královéhradecký kraj má v tuto chvíli celkem sedm osob pozitivně testovaných na nový koronavirus. Po rodině z Náchodska, u jejichž tří členů byl virus potvrzen v pátek ráno, je sedmým nakaženým muž (22) z Hradce Králové, který se vrátil z lyžování v Rakousku.

„Jeho stav nevyžaduje hospitalizaci. Je v domácí izolaci, protiepidemická opatření byla nastavena,“ uvedla Veronika Krejčí z krajské hygienické stanice v Hradci Králové.

18:55 - V Česku je 141 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

18:24 - S výjimkou Západní Virginie, Idaha a Montany hlásí koronavirus všechny státy USA. Úřady evidují zhruba 1700 nakažených, z nichž 41 zemřelo.

18:21 - Počet obětí koronaviru v Itálii stoupl na 1266 ze čtvrtečních 1016, uvedl Reuters; 250 úmrtí během 24 hodin je podle AFP rekordní údaj.

18:11 - Řecko uzavře nákupní střediska, kavárny a bary ve snaze omezit šíření koronaviru poté, co počet potvrzených případů nákazy v zemi dosáhl 190.

Vlaky přes hranici nejezdí, Slováci na Břeclavsku zkusili vsadit na taxíky

Koronavirus

18:08 - Praha ruší výuku v autoškolách. Zdravotníkům umožní stát v parkovacích zónách. Provozovatele turistických okružních jízd vyzvala, aby jízdy zrušili.

17:58 - Pražské letiště bude kvůli vládnímu zákazu cest do zahraničí omezovat provoz postupně. Cizince, kterým bude vstup zakázán, do Česka nevpustí vůbec.

Brazilský prezident popřel zprávy, že má koronavirus

Koronavirus

17:49 - Brazilský prezident Jair Bolsonaro na Facebooku popřel zprávy, že je nakažen koronavirem. Testy prý u něj nákazu nepotvrdily. Potvrdil ale, že se infikoval jeho tajemník.

Totální selhání odběrů v Praze: Muže s příznaky a kontaktem s nakaženými poslali domů. Nic nebylo připravené

Koronavirus

17:21 - Epicentrem světové pandemie koronaviru se nyní místo Číny stala Evropa, řekl šéf Světové zdravotnické organizace Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Už ne Čína, ale Evropa. Epicentrum pandemie koronaviru se podle WHO přesunulo

Koronavirus

15:54 - Španělská vláda kvůli koronaviru v sobotu vyhlásí 15denní stav nouze pro celou zemi, oznámil premiér Sánchez. Úřady budou moci i rozdělovat zboží.

Hamáček: Za prací bude možné dojíždět až 100 kilometrů za hranice

Koronavirus

15:43 - Brazilský prezident Jair Bolsonaro byl pozitivně testován na koronavirovou nákazu. Nyní se čeká na výsledek druhého testu, teprve poté by měla být infekce oficiálně potvrzena, uvedl to jeho syn Eduardo. Bolsonaro se přitom minulý víkend setkal s americkým prezidentem Donaldem Trumpem v jeho rezidenci Mar-A-Lago na Floridě.

Hygienici v Brně nemají po kyberútoku výsledky testů na koronavirus

Koronavirus
Foto: Tom Brenner, Reuters

Americký prezident Donald Trump a jeho brazilský protějšek Jair Bolsonaro

15:39 - Slovensko hlásí v pátek 9 nových případů. Dohromady je jich už 30.

Přes den v klubu, v noci escort. Novým pravidlům se přizpůsobují i nevěstince

Koronavirus

15:16 - Praha 1 od pondělí 16. března uzavře mateřské školy, které zřizuje. Omezení platí do odvolání. Uzavřeny budou školky v Hellichově, Letenské, Masné, Opletalově, Pštrossově, Revoluční a Národní ulici, včetně jejích pracovišť v Řásnovce 2 a 5.

Přehledně, co se nesmí a odkdy: Souhrn opatření vlády proti šíření koronaviru

Koronavirus

15:13 - Smartwings a ČSA přerušují všechna letecká spojení z ČR a do ČR.

15:04 - Slovensko hlasi devět novych případů nákazy koronavirem. Celkem je nakažených 30.

Magistrát, autoškoly, zoo. Ostrava omezuje kvůli koronaviru další služby

Koronavirus

15:03 - Na příjezdu ze SRN na Folmavě je víc než kilometrová fronta aut a zvětšuje se. V pátek je provoz silný a Češi chtějí dojet před uzavřením hranic.

15:00 - V boji proti šíření koronavirové nákazy Francie od pátku zavádí v zemi zákaz akcí, na nichž by bylo více než 100 lidí. V televizi to oznámil premiér Edouard Philippe. Vláda zatím nezavírá veřejnou dopravu.

Smartwings a ČSA zastavují všechny linky z Česka i do něj

Koronavirus

14:58 - Španělsko hlásí více než 1200 nových případů nákazy koronavirem a desítky dalších úmrtí. Tamější kabinet se podle místních médií chystá vyhlásit nouzový stav.

14:56 - Oborová zdravotní pojišťovna od pátku přispívá svým klientům na úhradu testů na přítomnost koronaviru v lékařem neindikovaných případech, kdy si test hradí pojištěnec jako samoplátce. Příspěvek se vztahuje na testy provedené laboratořemi, které k tomu schválí ministerstvo zdravotnictví.

14:51 - Ukrajina zaznamenala první úmrtí na koronavirus, uvedl Reuters s odvoláním na náměstka ministra zdravotnictví. Země dle médií uzavře hranice.

Íránská armáda dostala rozkaz vyhnat lidi během 24 hodin z ulic

Koronavirus

14:39 -  Do karantény z preventivních důvodů se kvůli novému koronaviru rozhodla jít celá rumunská vláda. Oznámil to premiér v demisi Ludovic Orban. Důvodem tohoto kroku je to, že členové kabinetu přišli do kontaktu se senátorem, u něhož se následně potvrdila infekce.

14:32 - Rakousku budou kvůli šíření koronaviru od pondělka zavřeny obchody s výjimkou potravin, drogérií nebo lékáren. Fungovat budou i pošty.

Rakousko kvůli koronaviru uzavírá obchody, vyjma potravin

Koronavirus

14:14 - Německo hlásí další oběť nákazy koronaviru. Celkem má země sedm mrtvých.

14:05 -  Britská vláda čelí kritice, že její kroky proti epidemii nového typu koronaviru jsou nedostatečná. Bývalý ministr zdravotnictví Jeremy Hunt označil za „znepokojivé”, že premiér Boris Johnson nezakázal větší shromáždění lidí, informovala stanice BBC.

13:56 - Přes 600 studentů a zaměstnanců Masarykovy univerzity se za jeden den přihlásilo na pomoc pro důchodce a zdravotníky. Zapojili se přes databázi Dobrovolníci MU, kterou spustila Masarykova univerzita ve čtvrtek. Kvůli zavřeným fakultám se tak snaží studenti a zaměstnanci využít snaží svůj čas jinak.

„Budou pomáhat hlavně s hlídáním dětí sester a lékařů. Vytvořeny budou skupiny dětí ve věku 7-12 let. S dětmi se nebudou učit, zajistí pro ně primárně volnočasové aktivity,“ sdělila Novinkám tisková mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová. Dobrovolníci budou pomáhat také seniorům s nákupy.

13:54 - Podle prezidenta Miloše Zemana musí všichni projevit „bezpodmínečnou solidaritu“. Občany vyzval, aby dodržovali všechna nařízení.

„Není čas na sobectví, smlouvání a handrkování. Společně krizovou situaci překonáme,“ stojí v prohlášení, které mluvčí Jiří Ovčáček zveřejnil na Twitteru.

13:43 - Počet obětí koronaviru SARS-CoV-2 překročil na celém světě 5000, uvedla agentura AFP 

13:34 - V Česku je 120 lidí nakažených novým typem koronaviru, ráno jich bylo 117. Od rána bylo testováno zhruba 180 vzorků, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

13:12 - Policisté na hraničním přechodu Rozvadov začali v pátek po polední hodině upozorňovat všechny české řidiče při vstupu do republiky, že jsou povinni se ohlásit svému lékaři a zůstat v domácí karanténě. „Zatím je na to pouze slovně upozorňujeme. Jiné instrukce nemáme,“ řekl jeden z kontrolujících policistů. Většina šoférů na upozornění reagovala souhlasným přikývnutím. „Je to na nich, zda budou zodpovědní a nahlásí se,“ dodal policista.

Během kontrol se nárazově tvoří menší fronty, řidiči se zdrží maximálně do pěti minut.

12:45 -  V Íránu je potvrzeno 11 364 případů nákazy novým koronavirem a 514 mrtvých. Oproti čtvrtku se počet nakažených zvýšil o 1289 lidí. Obětí přibylo 85.

12:18 - Vláda od soboty 6.00 zakáže přítomnost veřejnosti v bazénech a infocentrech, dále venkovních i vnitřních sportovištích s účastí více než 30 lidí.

12:16 - Vláda zakázala vycestování z území ČR českým občanům a cizincům s trvalým nebo přechodným pobytem nad 90 dnů. Zákaz začne platit z neděle na pondělí. Vláda současně zakázala vstup všem cizincům na území České republiky. Budou výjimky. Zákaz neplatí pro cizince s trvalým nebo přechodným pobytem nad 90 dnů.

Vláda absolutně zavírá hranice

Domácí

11:50 - V Jihomoravském kraji je čtvrtý potvrzený případ nakažení koronavirem. Jde o ženu z blanenského okresu ve věku přes 30 let. Vrátila se z Itálie, kde byla lyžovat, řekla vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.

11:20  - Portugalsko a Bulharsko jako poslední ze zemí EU vyhlásily výjimečný stav kvůli koronaviru. V Bulharsku je zatím evidováno 23 infikovaných pacientů. V zemi uzavřou školy.

Záznam: TK pražských hasičůVideo: Novinky

10:37 - Z kontrol na vybraných deseti hraničních přechodech policisté za posledních 24 hodin poslali do karantény šest lidí. Od čtvrtečního do pátečního rána zkontrolovali 27 248 vozidel, čtyři odstavili. Teplotu změřili 15 839 lidem, uvedla policie.

10:11 - U dvou pražských hasičů je podezření na nákazu koronavirem. Hasiči ve spolupráci s hygieniky přijímají bezpečnostní opatření, sdělil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Dva pražští hasiči mají koronavirus

Koronavirus

9:58 - Pro veřejnost se zavřel Ústavní soud v Brně. Soudci budou dál rozhodovat, nálezy ovšem bude vyhlašovat bez přítomnosti účastníků. Stejně se zachoval i Nejvyšší správní soud.

9:56 - V Keni zakázali všechny veřejné akce poté, co se v zemi objevil první případ nákazy koronavirem u ženy, jež se vrátila z USA přes Velkou Británii.

9:52 - Kazachstán oznámil první dva případy nemoci Covid-19. Mají ji dva Kazaši, kteří se vrátili z Německa.

9:27- Stovky zahraničích studentů programu Erasmus budou moct z ČR vycestovat. České v cizině osloví ambasády. Jsme připraveni přivézt je zpět, uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček.

Studenti programu Erasmus se mohou vrátit do svých zemí

Koronavirus

9:05 - Vláda rozšířila povinnou karanténu pro občany vracející se z rizikových zemí, ze kterých dříve vyhlásila zákaz vstupu cizincům do Česka, uvedla ČT.

Povinná karanténa platí pro Čechy vracející se z 15 států. Včetně Německa

Koronavirus

9:01 - V Královéhradeckém kraji je aktuálně pozitivně testovaných na nákazu koronavirem šest osob, v domácí izolaci nařízené hygienickou stanicí je celkem 63 lidí.

„Tři nové případy jsou v okrese Náchod. Jedná se o rodinný výskyt. Onemocněl jeden muž, ročník narození 1965, a dvě ženy s rokem narození 1970 a 1994, kteří byli na pobytu v Rakousku. Byli účastníky stejného zájezdu jako člověk s již potvrzeným onemocněním Covid-19,“ uvedla mluvčí krajské hygienické stanice Veronika Krejčí s tím, že tato již dříve potvrzená osoba patří bydlištěm do jiného než Královéhradeckého kraje.

9:00 - Nepál ukončil vydávání víz po příletu. Všichni návštěvníci z ciziny musejí po příletu zůstat 14 dnů v karanténě.

8:55 -  Turecko ohlásilo druhý případ nákazy koronavirem u člověka, který byl ve styku s prvním nakaženým. Země na dva týdny uzavře všechny školy. Až do konce března se budou sportovní utkání konat bez diváků. Prezident Recep Tayyip Erdogan odložil většinu svých zahraničních cest s výjimkou setkání s nejvyššími představiteli Řecka, Francie a Německa kvůli migrační krizi, které se plánuje na 17. března.

8:46 - Zavřít školy a zakázat hromadné akce až do 1. května se kvůli šíření koronaviru rozhodlo i Estonsko. Obdobné kroky už ve čtvrtek ohlásily další dvě pobaltské země, Litva a Lotyšsko.

8:30 -  Světová rada pro cestování a turistiku varovala, že kvůli epidemii může přijít o práci až 50 milionů lidí. Britská cestovní kancelář Saga zrušila až do počátku května všechny plavby svých výletních lodí. Ztráta se odhaduje na 10 až 15 milionů liber.

8:00 - Bavorsko od pondělí zavírá do 6. dubna školy a školky. Stejné rozhodnutí udělalo i Sársko na západě země.

7:57 - Nákazu koronavirem potvrdil australský ministr vnitra  Peter Dutton.

7:55 - Univerzity v USA přerušily výuku. Ta probíhá nově on-line. Týká se to i významných univerzit, jako jsou newyorská NYU, Yale, Princeton nebo UCLA. Harvardova a Amherstská vyzvaly studenty, aby opustili koleje.

7:48 - První případ nákazy nemocí Covid-19 pochází ze 17. listopadu. Uvedla to čínská média s odvoláním na nezveřejněnou zprávu o vyhledávání prvních případů.

7:44 - V čínském městě I-Čchang, které je v nejvíce postižené provincii Chu-pej a bylo izolováno, uvolní tvrdá omezení. Lidé budou vycházet a vracet se. Vrátit se do něj budou moci lidé, kteří jsou mimo provincii Chu-pej.

7:40 - Fakultní nemocnice Brno je nejspíš cílem kybernetického útoku, nejdou tam počítače. Nemocnice denně prověřuje asi 20 lidí s podezřením na koronavirus. [celá zpráva]

7:35 - Nepál zavřel ze strachu před koronavirem přístup na  všechny vrcholy v Himálaji. Zrušeny jsou všechny expedice naplánované na jarní sezonu trvající od března do května.

7:26 - Počet případů nákazy novým koronavirem v Česku se zvýšil na 117, během noci přibyl jeden nový pacient. Testům se dosud podrobilo 2353 lidí.

6:58 - Banka JP Morgan změnila výhled na letošní rok. Podle ní dojde ke globální recesi. Důvodem jsou uzávěry velkých oblastí a celých států kvůli koronaviru, což je případ USA a Itálie. U dvaceti největších ekonomik navíc klesá HDP.

6:55 - Indie oznámila první oběť koronaviru. Stal se jí v úterý 76letý muž z Karnataky, který onemocněl 29. února, když se vrátil z poutě do Mekky. V Indii je evidováno 73 nakažených. Země uzavřela do 31. března všechny školy, univerzity a kina. Obchody a úřady i veřejné prostory se musejí dezinfikovat každý den.

6:46 - Čína oznámila v pátek ráno osm nových případů nákazy koronavirem za čtvrtek. Ještě ve středu jich přibylo 15. Celkem se v Číně nakazilo 80 813 lidí. Počet obětí za den stoupl o sedm na 3176.

6:18 -  Severokorejský vůdce Kim Čong-un dnes dohlížel na vojenské cvičení. Agentura Reuters napsala, že se objevil na veřejnosti podruhé tento týden, navzdory obavám, že se nový koronavirus šíří i v KLDR. Členové Kimova doprovodu měli nasazené černé roušky, zatímco severokorejský vůdce nikoli.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

6:03 - Ministři vnitra zemí EU se dnes sejdou v Bruselu. Diskutovat mají o šířící se pandemii koronaviru a napjaté situaci na řecko-turecké hranici, uvedla agentura DPA.

Na následky koronaviru zemřel významný italský lékař Roberto Stella

Koronavirus

5:45 - Velká cena Austrálie formule 1 se neuskuteční. Vedení mistrovství světa úvodní závod nové sezony zrušilo kvůli obavám z šíření nákazy koronaviru.

5:14 - Na následky koronaviru zemřel významný italský lékař Roberto Stella.

4:11 - V Itálii si celkem koronavirus vyžádal již 1016 životů, za 24 hodin zemřelo 189 lidí, to je nárůst o 23 %. Celkový počet nakažených vzrostl o více než 2500 na 15 113.

Koronavirem se nakazila manželka kanadského premiéra

Koronavirus

3:10 - Manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua Sophie Grégoireová má pozitivní test na nový koronavirus, podle agentury Reuters o tom informovala premiérova kancelář. Oba dva nyní stráví dva týdny v izolaci.

2:59 - První pozitivní test na koronavirus v sídle OSN v New Yorku měla diplomatka z filipínské mise. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na dopis mise.

2:40 - Pozitivní test na koronavirus měl útočník fotbalistů londýnské Chelsea Callum Hudson-Odoi. Anglická nejvyšší soutěž zatím nebyla přerušena, ráno se má však mimořádně sejít vedení ligy. V noci na pátek již byl pozitivně testován i trenér konkurenčního Arsenalu Mikel Arteta.

2:31 - Jižní Korea zaznamenala 110 nových případů nákazy koronavirem, čímž celkový počet nakažených stoupl na 7979, podle agentury Reuters nárůst zpomaluje.

1:33 - První případy nákazy koronavirem ve čtvrtek oznámily Gabon a Ghana. Informovala o tom agentura Reuters, podle níž jde o devátý a desátý stát subsaharské Afriky, kde byla nemoc evidována.

0:32 -  Ministerstvo zdravotnictví spustilo speciální webové stránky ke koronaviru https://koronavirus.mzcr.cz. Ministr Adam Vojtěch na Facebooku uvedl, že již v pátek začne ministerstvo distribuovat první várku 60 tisíc respirátorů.

Přes tisíc mediků se šikuje na pomoc

Koronavirus

Během čtvrtka se počet nakažených v ČR zvýšil z 94 na 116. Jednou z nakažených osob je i zdravotní sestra z frýdecko-místecké nemocnice. Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák zmínil, že „doplatila na někoho, kdo tak odpovědný nebyl”.

Vláda vyhlásila od čtvrtečních 14 hodin nouzový stav. Zakázala také konání akcí s počtem lidí vyšším než 30, zakázala českým občanům vstupovat do rizikových zemí. Opatření mají platit po dobu 30 dnů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám