Hlavní obsah

Policie v Plzeňském kraji zablokovala hranice pro pěší a cyklisty

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie v Plzeňském kraji v pátek odpoledne zablokovala hraniční přechody pro pěší a cyklisty. Napříč cest postavila služební vozidla. Fyzicky tam ale policisté nehlídají. Policie již dříve v pátek sdělila, že v rámci opatření proti šíření koronaviru bude kontrolovat hraniční přechody Česka s Rakouskem a Německem, což potrvá pravděpodobně až do dubna.

Policie zablokovala auty hraniční přechodyVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Policisté postavili vozidlo například na přechodu Rybník - Schwarzach na Domažlicku. Auto zůstalo přes celou šířku silničky u mostku přes hraniční potok a nedá se ani objet, ani obejít. Jednoduše se nelze v místě dostat ani přes potok, který je moc široký na to, aby se dal překročit nebo přeskočit.

Zatímco z české strany je nejbližší obec vzdálena pět kilometrů, na německé straně jsou první domy vzdálené od přechodu jen několik set metrů.

„Je to divné, ale nedá se nic dělat," řekl reportérovi Práva místní Němec, který u hranice venčil psa. „Normálně chodím přes přechod do lesa, ale teď tam raději nepůjdu. Nevím, jestli to není hlídané, a za to mi to nestojí," dodal.

Přehledně, co se nesmí a odkdy: Souhrn opatření vlády proti šíření koronaviru

Koronavirus

Kontroly hranic začnou v pátek o půlnoci a zatím jsou nařízené do středy příštího týdne. Policisté ale předpokládají, že se ještě o 20 dní prodlouží. O situaci informoval v pátek policejní prezident Jan Švejdar.

Šéf policie očekává, že po uzavření hranic bude provoz minimální. Policisté mají k dispozici několik desítek tisíc respirátorů i desítek tisíc litrů dezinfekčních prostředků.

Přes den v klubu, v noci escort. Novým pravidlům se přizpůsobují i nevěstince

Koronavirus

Vláda od pondělní půlnoci zavírá hranice České republiky. Do země se nedostanou cizinci bez trvalého nebo přechodného pobytu, Češi až na výjimky nebudou smět vycestovat do zahraničí. V pátek o tom informoval premiér Andrej Babiš (ANO).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám