Hlavní obsah

Lidé ujíždějí z uzavřených oblastí na Olomoucku. Chytat je pomáhá i vrtulník

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblast Červenky, Litovle, Uničova a jejich místních částí, která je od pondělí uzavřena kvůli šíření nákazy koronavirem, policisté střeží i letecky. Mnozí lidé zákazy spojené s nouzových stavem nerespektují a kontrolní body u uzavřeného území objíždějí po polních nebo lesních cestách. Svědčí o tom i letecké záběry, které Policie ČR Právu poskytla.

BEZ KOMENTÁŘE: Uzavřená oblast LitovelskoVideo: Policie ČR

 
Článek

„Bohužel jsou mezi námi i takoví občané, kteří nařízení nerespektují. Jedná se hlavně o některé jedince v uzavřených lokalitách na Litovelsku a Uničovsku. Na monitorování uzavřených oblastí spolupracuje také naše letecká služba. Ta záznam s případným přestupcem poskytne k prověření,“ řekla Právu policejní mluvčí Marie Šafářová.

V uzavřené oblasti okopávat záhony nelze

Koronavirus

Doplnila, že po řádném zadokumentování policisté případ postoupí k dořešení příslušnému správnímu orgánu, v těchto případech krajské hygienické stanici.

Foto: https://mapy.cz/zakladni?x=17.2898566&y=49.7053370&z=11&l=0, Mapy.cz

Na Olomoucku uzavřeli kvůli koronaviru 21 obcí

„Žádáme všechny, aby respektovali veškerá nařízení a zákazy, které jsou v souvislosti s tímto nouzovým stavem vyhlášeny. Jejich porušováním ohrožujete nejen sebe a své blízké, ale i ostatní spoluobčany,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám