Hlavní obsah

České televize a rozhlas zastavují výrobu pořadů kvůli koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhledem k vládním opatřením proti šíření koronaviru české televize zastavují nebo přerušují výrobu některých pořadů. Česká televize (ČT) prioritně vyrábí zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální situací. Rozhlasové stanice zavedly preventivní opatření, krizový štáb Českého rozhlasu (ČRo) například rozhodl o výrazném omezení pohybu hostů.

Foto: Česká televize

Prioritně se vyrábí zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální situací.

Článek

Změny ve vysílání ČT se dotýkají veškeré výroby. Zastavuje se nebo přerušuje většina výroby pořadů. „Prioritně vyrábíme zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální situací. Všechno ostatní se přehodnocuje vzhledem k logistickým, personálním a dalším opatřením,” sdělil Filip Platoš z tiskového oddělení ČT.

Televize Prima pozastavuje natáčení premiérových dílů Show Jana Krause a od 18. března nasadí každou středu reprízy některých pořadů.

Krizový štáb Českého rozhlasu přijal opatření, aby se dál vysílalo kompletní portfolio stanic, zvláště čtyřiadvacetihodinové vysílání zpravodajského Radiožurnálu. „Máme vytvořený krizový systém směn, který umožní kontinuitu vysílání,” uvedl mluvčí ČRo Jiří Hošna.

Koronavirus zastavil natáčení seriálu Pán prstenů s rozpočtem 24 miliard

Koronavirus

Kvůli omezení pohybu hostů byla v pražské centrále pro stanice ČRo Radiožurnál, Plus, Dvojka a Vltava zřízena dvě studia s přístupem zvenčí. Cílem je maximum hostů odbavit v těchto studiích. Natáčení a vysílání pořadů a s tím spojená výroba pokračují podle programu. „Speciální zpravodajské vysílání budou podle situace vysílat stanice Radiožurnál a Plus. Na stanici Junior chystáme speciální vzdělávací dopolední vysílání pro děti, které nyní nemohou chodit do škol,” sdělil Hošna.

Green Day, Santana, Madonna i Pearl Jam ruší koncerty

Kultura

V ČRo snížilo vedení počet lidí na pracovištích, některým zaměstnancům umožnilo pracovat z domova a přijalo preventivní a hygienická opatření ve všech budovách v Praze i regionálních studiích.

Reklama

Výběr článků

Načítám