Hlavní obsah

Kerčský most na Krym je nelegální stavba a půjde ke dnu, řekl Zelenského poradce

Kyjev

Kerčský most je nelegální stavba, a proto bude zničen, řekl v rozhovoru pro britský The Guardian poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Záhadné útoky, jako v posledních dnech na Krymu, se podle něj budou opakovat.

Foto: Profimedia.cz

Kerčský most je důležitou zásobovací cestou ruské armády

Článek

„Kerčský most je nelegální stavba a hlavní zásobovací brána ruské armády na Krymu. Takové objekty by měly být zničeny,” řekl poradce prezidenta Volodymyra Zelenského.

Právě přes Kerčský most v posledních dnech prchají tisíce Rusů, kteří byli na Krymu na dovolené. Ruské jednotky dokonce před hrozbou možného útoku most v noci na úterý uzavřely až do 6.00 ráno.

Úprk Rusů z Krymu pokračuje. Přes Kerčský most projel rekordní počet aut

Evropa

Ukrajinské útoky na ruské vojenské cíle na okupovaném Krymském poloostrově vzrůstají. Kerčský most by se tak brzy mohl stát cílem ukrajinské armády.

„Chceme zničit logistiku, zásobovací linky, muniční sklady a další objekty vojenské infrastruktury. Tím vytvoříme chaos,” vysvětloval Podoljak nejbližší taktiku armády.

Útoky na Krymu budou pokračovat. Mají vyvolat chaos a vytlačit Rusy

Evropa

I přes svá slova o protiútocích ale odmítl, že by za nedávnými výbuchy ruských vojenských objektů poblíž města Džankoj a Novofedorivky stála Ukrajina. Podoljak uvedl, že se zřejmě jednalo o práci partyzánů. Jestli ale Rusové věří, že výbuchy způsobila sabotáž či odhozené cigarety, pak podle něj „věří v jinou fyziku”.

„Každopádně musím souhlasit s ruským ministerstvem obrany, které předpokládá více incidentů tohoto druhu v dalších dvou až třech měsících,” poznamenal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám