Hlavní obsah

Úprk Rusů z Krymu pokračuje. Přes Kerčský most projel rekordní počet aut

Sevastopol

Dlouhé fronty lidí čekajících na vlak i nekonečné kolony na Kerčském mostě. Takový obrázek je od pondělí k vidění na Krymu, odkud ruští občané hromadně odjíždějí i přes ubezpečování úřadů, že je na okupovaném ukrajinském poloostrově stále bezpečno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé prchají z KrymuVideo: Reuters

 
Článek

„Kerčský most překročilo v pondělí v obou směrech celkem 38 297 aut, což je denní rekord,“ napsala ruská státní agentura TASS. Neupřesnila, kterým směrem proudí většina aut, ze záběrů je to ale zřejmé.

Ukrajinský Kanál 24 s odkazem na zpravodajské zdroje uvedl, že most byl v noci na úterý ruskými jednotkami uzavřen až do 6:00 ráno z důvodu hrozby útoku ze strany ukrajinských ozbrojených sil.

V Simferopolu se tvoří dlouhé fronty u nádraží. Právě nedaleko druhého největšího města poloostrova na vojenském letišti Hvardijske (Gvardějskoje) se v úterý ozývaly exploze.

K rekordním číslům prchajících Rusů přispívá zřejmě fakt, že Krym je v srpnu a září jednou z jejich nejoblíbenějších destinací na dovolenou. Ruské ministerstvo obrany se snaží občany uklidnit, že na Krymu je stále bezpečno, mezi lidmi se ale šíří šeptanda, že tomu tak není.

Rusy neuchlácholil ani fakt, že jejich ministerstvo obrany tvrdí, že za výbuchy na Krymu mohou nedodržování bezpečnostních předpisů a sabotáž.

Rusové ztrácejí na Krymu půdu pod nohama, symbol síly jim ničí exploze

Zahraniční

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve středu ráno vyzval všechny Ukrajince na okupovaných územích, aby se nepřibližovali k ruským vojenským budovám a místům, kde skladují munici.

O tom, zda za nedávnými útoky na Krymu stojí Ukrajina, ale nemluvil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám