Hlavní obsah

Sabotáž v Rusku. U hranic s Ukrajinou někdo zničil koleje používané k invazi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ve Šebekinském distriktu v Bělgorodské oblasti nedaleko hranic s Ukrajinou někdo poškodil železnici. Uvedl to guvernér regionu Vjačeslav Gladkov. Fotografie dostupné z místa činu naznačují, že se jednalo o sabotáž.

Článek

„V Šebekinském distriktu došlo k poškození železničních tratí. Na místě nejsou žádné oběti ani zranění, zničena byla pouze trať,“ uvedl Gladkov.

Ukrajinský útok na ruský Bělgorod vyvolává v Moskvě údiv a rozpaky

Evropa

Podle ukrajinských médií lze ale z fotografií předpokládat, že byl vyhozen do povětří most, přes který koleje vedly. Poškozenou trať využívá ruská armáda k přepravě vojáků a vojenského vybavení do ukrajinské Charkovské oblasti, sabotáž tak narušila logistiku ruské invaze na Ukrajinu.

Agentura UNIAN naznačila, že se jedná o práci partyzánů. Ruské ministerstvo obrany totiž vpředvečer útoku oznámilo, že se na svém území připravuje na partyzánskou válku.

Představitelka ukrajinského ministerstva obrany Anna Maljarová odmítla sdělit, zda za útokem na železnici stojí ukrajinské ozbrojené síly.

Ukrajinská rozvědka ale už dříve poznamenala, že ruské speciální služby provádějí cíleně teroristické útoky na území Ruska, aby posílily protiukrajinskou náladu mezi obyvatelstvem.

Útok na ruský Bělgorod podnikli ukrajinští piloti. Podletěli radarový deštník

Evropa

Bělgorod se na začátku dubna stal terčem útoků vrtulníků, které úspěšně zničily sklad nafty a benzinu. Ostřelovány byly i další objekty. Vrtulníkům se navíc podařilo na ruské území proletět, aniž by je zaznamenala protivzdušná obrana. Ukrajina odpovědnost za útok nepotvrdila ani nevyvrátila.

Reklama

Výběr článků

Načítám