Hlavní obsah

V čínském městě se množí obavy z nového ohniska nákazy

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady v čínském městě Kanton potvrdily nákazu novým koronavirem u pěti cizinců. Vzhledem k tomu, že čtyři nakažené osoby několikrát navštívily stejnou restauraci, vyvolala zpráva obavy o možnost dalšího šíření viru. Informoval o tom server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Úřady ve 14milionovém městě, jenž leží zhruba tisíc kilometrů jižně od Wu-chanu, který je považován za místo s prvním výskytem nového koronaviru, potvrdily nákazu u sedmi lidí, kteří jsou spojováni se stejným místem pohybu. Nakažení mají být čtyři občané Nigérie, kteří před zjištěním nákazy několikrát navštívili restauraci v čínském městě. Nákaza se potvrdila také u majitele dotyčné restaurace a jeho dvou dětí.

Wu-chan se po dvou měsících opět otevřel: Odjíždějí desetitisíce lidí

Koronavirus

Zpráva vyvolala obavy z možnosti vzniku nového ohniska nákazy v zemi, která postupně uvolnila přísná opatření proti šíření nákazy. Právě testování zahraničních obyvatel, kteří se do města vrátili, prokázalo nákazu u pěti z nich.

Čína přitvrzuje kvůli tichým přenašečům

Koronavirus

V souvislosti se zjištěním nových případů bylo do karantény umístěno začátkem měsíce 197 osob. Dočasně zavřena byla rovněž restaurace, kde se nakažení lidé měli pohybovat a na dva týdny musely zavřít i okolní podniky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z Wu-chanu odjíždějí po 11 týdnech první vlaky.Video: Reuters

Podle serveru Daily Mail, který se odvolává na místní tisk, ve městě s četnou africkou komunitou probíhá kontrolní měření teplot. Úřady však uvedly, že lidé mají nadále možnost volného pohybu, což rozehnalo spekulace o uzavření oblasti.

V Číně bylo doposud nakaženo oficiálně necelých 83 tisíc lidí, 3339 jich zemřelo.

SPECIÁL: Historie největších pandemií

Speciály

Reklama

Výběr článků

Načítám