Hlavní obsah

Sicílie chce po krizi zpátky turisty. Zaplatí jim část nákladů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sicílie se bude po koronavirové krizi snažit nalákat turisty zuby nehty. Aby se život na italském ostrově vrátil rychleji k normálu, zaplatí úřady návštěvníkům část nákladů. Podle serveru Daily Mail konkrétně polovinu ceny letenky, každou třetí noc v hotelu a kromě toho dostanou lidé také bezplatné vstupenky do muzeí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Itálii tvoří turismus asi 13 procent hrubého domácího produktu, ekonomika však kvůli koronaviru přišla během března a dubna o zhruba miliardu eur. Na Sicílii se budou tedy snažit cestovní ruch nakopnout částečným pokrytím nákladů návštěvníků. Vouchery by měly být dostupné skrze oficiální portál ostrovní turistické centrály. Ta návštěvníkům nabídne i vstupenky do muzeí nebo na archeologická naleziště zcela zdarma.

Jak se vyrovnat se ztrátami kvůli koronaviru, řeší ovšem celá země. Turistické organizace například promýšlí způsoby, kterými by se dal udržovat dostatečný sociální odstup na plážích. Italská společnost Nuova Neon Group 2 třeba představila boxy z plexiskla, do kterých by se vešli dva lidé i s lehátky a slunečníkem.

Budoucnost plážového slunění? V boxech z plexiskla, navrhuje italská společnost

Cestování

Itálie je jednou z nejpostiženějších zemí koronavirem na světě a byla epicentrem evropské nákazy. Nejhůře nemoc udeřila na severu země v regionu Lombardie. V počtu zemřelých je Itálie po USA na druhém místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám