Hlavní obsah

Počet nových případů je v Česku nejnižší od poloviny března

Počet nově potvrzených případů nákazy koronavirem byl v pondělí 41. Provedeno bylo přitom 7667 testů. Nově nakažených je tak nejméně od 13. března. Lze již definitivně konstatovat, že Velikonoce se nijak zásadněji negativně neprojevily. Plyne to z dat ministerstva zdravotnictví.

Článek

Ačkoliv počty provedených testů se v pracovních dnech se v poslední době pohybují mezi sedmi a necelými devíti tisíci, počty nových případů klesají.

Zatímco koncem března a v úvodu dubna se počty nakažených pohybovaly kolem tří stovek denně a 27. března dosáhly 373 osob, od minulé středy jde o počty nepřekračující stovku a pohybují se v řádu několika desítek.

Vzpomínat na Velikonoce na JIP? Hamáčkův černý scénář se zatím nenaplňuje

Domácí

Nenaplnily se ani černé scénáře, před nimiž varoval například ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který se obával, že v souvislosti s rozvolněním režimu během Velikonoc dojde ke skokovému nárůstu počtu nových případů. řekl, že lidé pak na „Velikonoce budou vzpomínat na JIP.”

Celkem je nákaza potvrzena u 7449 osob.

Nic takového se nestalo a odborníci již minulý týden vyzvali vládu, aby se život v České republice začal vracet takříkajíc do normálních kolejí. Postupně by se proto měly otevírat obchody a služby a lidé se možná dočkají i toho, že budou moci vyrazit do zahraničí bez toho, aby se museli nechávat před návratem testovat, případně by jim hrozila karanténa.

Virová nálož je nízká, je možný kontrolovaný návrat k normálnímu životu, zní od expertů

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám