Hlavní obsah

Ochranné obleky jsou klaustrofobní, stěžují si britští zdravotníci

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci britské Národní zdravotní služby (NHS) si stěžují na ochranné obleky, které v době pandemie nového typu koronaviru způsobujícího onemocnění covid-19 vyfasovali. Zejména když si pak nasadí i ochrannou masku, je jim prý horko, potí se a zažívají místy také pocity klaustrofobie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britští zdravotníci si stěžují, že v ochranných oblecích je vedro a jsou klaustrofobickéVideo: Reuters

 
Článek

Jelikož počet lidí v nemocnicích s covid-19 ve Velké Británii stále roste, zvyšuje se i poptávka po osobních ochranných prostředcích pro zdravotnické pracovníky. Ty jsou životně důležité pro udržení bezpečnosti lékařského i nelékařského personálu, nicméně už byly označeny i výrazy „příliš teplé” a „docela klaustrofobické” těmi, kteří je nosí.

Po pár hodinách trpí

„Je důležité se co nejvíce chránit, když jsme v první linii. Máme chirurgický plášť, který si vždy podepíšeme, vícevrstvé rukavice a ochrannou čepici. A kromě respirátorové masky přes obličej, která může být velmi nepříjemná, ještě celoobličejový průhledný ochranný štít se zorníkem,” popsala agentuře Reuters zdravotnická asistentka Nathalie Hooverová.

Jaký je to pocit mít na sobě toto všechno? „Je mi horko, jsem zpocená, mám i určité klaustrofobní pocity. Nicméně po chvíli si na to zvykneš,” přiznala.

Británie má nejsmrtonosnější epidemii v Evropě, eviduje přes 14 tisíc obětí

Koronavirus

„Maximální doba, kterou to mohou sestry nosit, jsou čtyři hodiny - a to už opravdu trpí. Mají otlačený nos i zbytek obličeje, jsou dehydratované,” poznamenal lékař Andrew Johnson.

Nedostatek pomůcek

Britská vláda je kritizována za nedostatek ochranných pomůcek pro zdravotnické pracovníky, mimo jiné když se navíc v neděli ukázalo, že došlo ke zpoždění velké zásilky tohoto vybavení, která měla přiletět z Turecka.

V britských nemocnicích došly ochranné pomůcky, pacientů přibývá

Koronavirus

Podle posledních údajů zemřelo v britských nemocnicích už přes 16 tisíc pacientů poté, co byli pozitivně testováni na přítomnost viru SARS-CoV-2.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám