Hlavní obsah

Koronavirus zůstává stále velkým nebezpečím, varuje Merkelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

„Nemáme léky ani vakcínu, koronavirus proto zůstává pro nás pro všechny velkým nebezpečím,“ prohlásila ve středu v parlamentu německá kancléřka Angela Merkelová. Zdůvodňovala tím, proč je zdrženlivá, pokud jde o rozvolňování opatření proti šíření nákazy.

Foto: Nietfeld Kay, ČTK

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

„Můžeme říct, že v posledních několika týdnech a měsících jsme byli schopni šíření viru zpomalit,“ řekla šéfka německé vlády.

Je podle jejích slov možné do určité míry sledovat a přerušit řetězení infekce. A poslední týdny také pomohly, aby se posílil zdravotní systém a zvýšila se kapacita lůžek na jednotkách intenzivní péče.

Německo od soboty částečně uvolní kontroly na hranicích

Koronavirus

„Můžeme být rádi, že jsme zvládli několik posledních týdnů. Ale současně považuji za povinnost neohrozit to, čeho jsme dosáhli,“ řekla kancléřka. „Bylo by depresivní, kdybychom se museli vrátit k omezením, protože jsme je chtěli zrušit příliš rychle,“ doplnila.

Německo od soboty postupně uvolňuje nebo ruší opatření na hranicích, která byla zavedena v souvislosti s šířením koronaviru. Do 15. června by se měl vrátit normální režim na hranice se všemi okolními zeměmi.

Babiš: Hranice se Slovenskem a Rakouskem by se mohly otevřít do poloviny června

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám