Hlavní obsah

Zpět do školy mohou dřív i deváťáci

Žáci devátých ročníků základních škol se mohou od 11. května vrátit do škol. Účast je dobrovolná. Ve čtvrtek to schválila vláda. Podmínky budou stejné jako u dosud schváleného opatření pro žáky prvního stupně, tedy výuka po skupinách 15 osob. Změnu oznámil ministr školství Robert Plaga.

Foto: ČTK

Robert Plaga

Článek

„Od 11. května bude možná osobní přítomnost nejen žáku posledních ročníků středních škol, ale zároveň se mohou vrátit v dobrovolném módu žáci 9. ročníků základních škol,“ sdělil ministr školství Robert Plaga (za ANO). Žáci by se měli primárně připravovat na přijímací zkoušky.

„Od 11. května bude možná výuka ve skupinách maximálně 15 osob i na vysokých školách,“ dodal Plaga. Omezení počtu se nevztahuje na praktickou výuku a praxi.

Ke stejnému datu bude obnovena také činnost zájmových kroužků mládeže, a to v počtu do 15 osob. Do provozu se vrátí i školské poradny. Ve stejný den bude možná i osobní přítomnost dětí na výuce v základních uměleckých školách a jazykových školách taktéž ve skupinách do 15 osob.

Vláda povolila kulturní a sportovní akce už od 11. května

Koronavirus

Do školy by se měli vrátit podle vládou dříve představeného harmonogramu 11. května také studenti závěrečných ročníků středních škol, konzervatoří a vyšších odborných škol.

Připravovat by se ale měli výhradně na maturitní a závěrečné zkoušky či na absolutoria. Stále také platí, že se maturitní, závěrečné, ale i přijímací zkoušky budou konat nejdříve v červnu.

Foto: Novinky

Rozvolňování opatření v Evropě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám