Hlavní obsah

Vláda povolila kulturní a sportovní akce už od 11. května

• Aktualizováno

Divadla, kina či cirkusy budou moci pro veřejnost otevřít už 11. května, což je o dva týdny dříve, než se dosud plánovalo. Ve čtvrtek to schválila vláda. Podmínkou je omezení počtu zúčastněných do 100 osob.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

Opatření ve čtvrtek představil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). „Nově jsme umožnili konání akcí do 100 osob, a to od 11. května. Nyní máme povolené akce pouze do 10 osob,“ řekl. ”Jsou to různé sportovní akce, kulturní a společenské akce,” řekl Vojtěch.

Podle něho tak budou smět otevřít kina, divadla i koncertní sály, ale bude je moci navštívit právě maximálně 100 osob. Podle Vojtěcha se budou moci konat od 11. května i svatby do sta osob.

Povoleny budou také tréninky sportovců v počtu až 100 osob ve vnitřních sportovištích i venku. Původně měli mít možnost profesionální sportovci od 11. května trénovat jen venku.

Ministr řekl, že v pátek ráno oznámí na tiskové konfereci detaily těchto nových opatření.

Roušky už nemusí mít děti ve školkách ani moderátoři

Koronavirus

Akce budou probíhat za přesných hygienických pravidel. Ta ministerstvo konkrétněji představí před platností opatření.

Žádné velké festivaly

Ministr kultury Lubomír Zaorálek doplnil, že rozhodně se toto léto nebudou konat velké festivaly.

Vláda také mimořádně povolila i jednu mši v katedrále sv. Víta o účasti 60 lidí k 75. výročí Pražského povstání. Bude se konat 5. května, tedy ještě před platností opatření, které účast omezuje na 100 osob.

Foto: Novinky

Rozvolňování opatření v Evropě

Reklama

Výběr článků

Načítám