Hlavní obsah

Lidé od rána znovu útočí na regály v obchodech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchodníci v sobotu ráno po dalších opatřeních vlády kvůli koronaviru zaznamenali zvýšené nákupy, část zboží proto může na pultech krátkodobě chybět. Budou však postupně doplňovány, zásob je ve skladech stále dostatek. Informoval o tom Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR. Obchody zvýšily počet pracovníků.

Fronty na pokladnáchVideo: čtenář Novinek

 
Článek

Vláda kvůli šíření koronaviru nařídila od sobotních 6:00 na příštích deset dnů zavření obchodů s výjimkou potravin, lékáren, drogérii a některých dalších vybraných prodejen.

„Potravin i dalšího zboží je ve skladech obchodů dostatek. Naší prioritou je rychlá obsluha zákazníků, zboží doplňujeme tak, jak je to možné, především ale chceme zajistit co nejrychlejší odbavení zákazníků v prodejně. Navýšili jsme na maximum počet pracovníků ve skladech i řidičů automobilů pro rozvoz potravin a děláme vše pro to, aby se potraviny do obchodů dostaly co nejrychleji,” uvedl prezident svazu Tomáš Prouza v sobotním prohlášení.

Kvůli koronaviru se zavírají restaurace a obchody s výjimkou lékáren a potravin

Koronavirus

Obchodníci podle svazu od sobotního rána pozorují zvýšený zájem zákazníků, což může vést k situacím, že na pultech krátkodobě bude některé zboží chybět. Nejde však o jeho úplné vyprodání, obchody budou zboží průběžné během dne doplňovat ze zásob.

Obchodní centra jsou ale téměř prázdná, lidé chodí převážně do obchodů s potravinami. Kromě supermarketů jsou pak otevřené i drogerie, obchody s telefony, prodejny lahůdek nebo čaje a kávy.

Svaz také vyzval vládu, aby pomohla s vybavováním respirátory a ochrannými rouškami pro pracovníky obchodů. Obchodníci zároveň chtějí uvolnění pravidel pro zaměstnávání brigádníků a pracovníků ze zahraničí.

Nedělejte nájezdy na obchody, není to třeba, apeluje Babiš na Čechy

Koronavirus

Kromě zavření obchodů vládní kabinet zakázal také přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb, výjimkou je například zaměstnanecké stravování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám