Hlavní obsah

Speciální linky vozí v Mladé Boleslavi seniory zdarma

Právo, Novinky, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

V Mladé Boleslavi jezdí od minulého týdne speciální autobusové linky vyhrazené jen pro seniory. Je to jedno z opatření, jak ochránit nejohroženější skupinu obyvatel před nákazou koronavirem. Senioři už dostali mnohde doporučení, že by se měli držet co nejvíce doma a neměli by příliš vycházet. Když už musí na nákup nebo k lékaři, mohou v Mladé Boleslavi využít speciální linky.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Seniorbus v Mladé Boleslavi.

Článek

Tyto autobusy jsou označené jako zvláštní linka S a S1 a velkým nápisem Senior bus a jezdí po trase zdejších běžných linek A a B. „Tato forma dopravy je určena pro osoby nad 60 let a pro zdravotně postižené a je zdarma,“ informovala Právo mluvčí mladoboleslavského magistrátu Šárka Charousková.

Obě linky jezdí zhruba od 8 do 18 hodin po sedm dní v týdnu. Zhruba každou hodinu, během špičky po půlhodině, křižují obě linky celé město a zastavují na všech obvyklých zastávkách. Senioři se tak dostanou z různých částí Mladé Boleslavi k nemocnici, do obchodů nebo do lékáren.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Ráno jsem jela ještě normální linkou, ale ten autobus jsem zahlédla. Zpátky s ním pojedu, je to dobře, že tam bude míň lidí,“ kvitovala nápad jedna ze starších žen poblíž zastávky.

Linky fungují dál i přes omezení MHD. „Od soboty 21. března městská doprava v Mladé Boleslavi výrazně omezuje svůj provoz. Jezdit budou POUZE takzvané seniorské linky, které budou značeny ‚náhradní linka 1, 2, 3 a 4‘,“ uvedl mladoboleslavský dopravní podnik na webu.

Od pondělí 16. března také fungují v městě dvě speciální autobusové linky, které jsou zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám