Hlavní obsah

Výsledky testování ve školách: Pozitivních je hrstka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Výsledky testování ve školách podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) ukázaly, že záchyty případů ve školách nerostou, naopak někde klesaly, což označil za pozitivní. Z dat vyplývá, že se celkem covid vyskytl na 326 školách, celkem se potvrdilo metodou PCR 438 nakažených, horší je situace na středních školách.

Výsledky testování ve školách: Pozitivních je hrstkaVideo: ČTK

 
Článek

„Záchyty v čase nerostou,“ oznámil ve středu ministr Vojtěch.

Z dat ministerstva zdravotnictví vyplývá, že celkem potvrdily PCR testy nákazu u 438 dětí na 326 školách. O něco horší je situace na středních školách, na které připadá 20,6 případu na sto tisíc testů. Na základních školách je to pouze 11,8 případu na 100 000 testů.

Testování se konalo celkově na 4215 základních školách a na 1113 středních školách. Celkem bylo potvrzeno 290 případů na základních a 148 na středních školách. Základních škol je přitom v ČR mnohem víc než středních.

„Testování proběhlo v rámci tří kol. Všechna ukázala nízkou záchytovost,“ doplnil šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek.

VŠ mohou zahájit akademický rok bez testů. Větší omezení jen u kolejí a slavností

Věda a školy

„Zmapovali jsme testováním situaci, v tuto chvíli nepočítáme s dalším plošným testováním ve školách, může se k tomuto testování přistoupit ale na regionální úrovni,“ uzavřel ministr Vojtěch.

Další plošné testování by ale mohlo přijít v průběhu podzimu. „Mohla by být dvě kola testování, vyhodnocovat to budeme ale ještě s hygieniky,“ nastínil.

Reklama

Výběr článků

Načítám