Hlavní obsah

Koronavirus ovlivnil i Sněmovnu. V karanténě jsou tři poslanci

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Koronavirus ovlivňuje i tuzemskou politiku. V domácí karanténě jsou tři poslanci, kteří pobývali v Itálii. Dva jsou z ODS, třetím je poslanec hnutí STAN Petr Gazdík. Ten už podstoupil test na koronavirus, výsledek byl negativní. I přesto se rozhodl zůstat doma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Odcházející předseda STAN Petr Gazdík

Článek

„Petr Gazdík nemá horečku, test na koronavirus byl negativní, přesto zůstává doma v dobrovolné karanténě. Z Dolomit se vrátil ve čtvrtek, od té doby je v karanténě,“ potvrdil Novinkám Gazdíkův mediální poradce Jan Němec.

V karanténě jsou i dva poslanci ODS - Vojtěch Munzar a Karel Krejza. Podle mluvčího ODS Václava Smolky jsou poslanci doma od minulého týdne a nemají žádné zdravotní obtíže. „Je to čistě preventivní opatření,” zdůraznil Smolka.

„Odjížděl jsem do Itálie v době, kdy žádné doporučení týkající se Itálie nebylo. V době mého návratu začalo ministerstvo zahraničí doporučovat se obracet na hygieniky. Což jsem po návratu dobrovolně učinil a dobrovolně jsem zůstal v preventivní domácí karanténě. Doporučená 14denní doba se blíží ke konci a žádné obtíže necítím,” sdělil Novinkám Munzar.

Poslanci se tak neúčastní jednání Sněmovny, které začalo v úterý. Zákonodárci se sešli i přesto, že vláda zakázala akce nad 100 lidí a uzavřela školy.

Nová fakta o viru? Čínská studie uvádí přenos až na 4,5 metru, byla ale stažena

Koronavirus

Šéf Sněmovny Radek Vondráček pouze doporučil poslancům, aby do konce března necestovali do zahraničí a odložili chystané návštěvy zákonodárců z ciziny.

Reklama

Výběr článků

Načítám