Hlavní obsah

Ochranka v obchodě: Rodiny rozdělovat nechci

Právo, gin, pro
Aktualizováno

Po obchodních centrech se nově smí pohybovat jen po dvou, s výjimkou jednoho rodiče s více dětmi. Při jídle se smí u stolu sedět také jen po dvou, a zejména mladí lidé, kteří se zde rádi scházejí, se dva týdny nepřipojí k internetu prostřednictvím místní wi-fi sítě zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Lidem nová opatření většinou nevadí. „Stejně jich chodí méně a méně,“ řekl v pátek Právu člen ochranky v pražském obchodním domě Quadrio.

Co Prymula neřekl: Do obchodů a provozoven maximálně ve dvou

Domácí

Kolem nových opatření panovaly v pátek ráno na veřejnosti nejasnosti. V obchodních domech to ale nebylo tak patrné, a nesrovnalosti se hned vyřešily.

„Když jde větší skupina do horního patra s restauracemi, požádám je, ať se rozdělí na dvojice a jdou dále od sebe,“ vyjasnil strážce. Rodiny s dětmi se mu ale podle jeho slov rozdělovat nechce. Už tak ho co chvíli někdo slovně vykáže do patřičných míst, když dotyčného upozorní, že je povinnost nosit roušku. „Sám ji musím mít na nose čtrnáct hodin denně,“ postěžoval si.

Přehledně: Co všechno se zpřísní

Koronavirus

Návštěvnost center v poslední době kvůli obavám lidí z nákazy výrazně klesá.

„Poslední dny jsme pozorovali značné poklesy. Lidé začali být automaticky opatrní. Nicméně, jak jsme viděli v létě, nákupní zvyky se nemění a zákazníci se dokážou vrátit zpět,“ řekl Právu předseda českého výboru Asociace nákupních center Jan Kubíček.

Také v Quadriu byly včera obchody poloprázdné. Jen přes poledne návštěvníků trochu přibylo, když se lidé z okolních kanceláří vydali na oběd.

Podobné to bylo v průběhu dne na pražské Floře. Ani zde toho nemusel personál s ohledem na opatření moc řešit.

Restauratér: Až 60 procent tržeb a 80 procent spropitného máme po 20:00

Ekonomika

U jedné z restaurací seděl osamělý školák. Wi-fi síť nefungovala, ale to mu nevadilo. „Rodiče mi platí i data pro internet v mobilu,“ pronesl.

Reklama

Výběr článků

Načítám