Hlavní obsah

Nakažení ministři se cítí dobře, pracují z domova

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I přes vysoké počty pozitivně testovaných v Česku se vládě nákaza covidem dlouho vyhýbala. Až do minulého týdne, kdy se nemoc potvrdila u ministra zemědělství Miroslava Tomana (ČSSD) a následně i šéfa resortu vnitra Jana Hamáčeka (ČSSD). Oba se podle informací mluvčích cítí dobře a pracují z domova.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Článek

„S panem Hamáčkem budu teď mít videokonferenci, takže předpokládám, že je to stále mírnější průběh. Cítí se nachlazen,” sdělila na dotaz Novinek mluvčí ČSSD Eva Gregorová.

Trasovali jsme Hamáčka. V neděli se zúčastnil policejní akce

Domácí

Informaci o tom, že by chtěl Hamáček například kvůli odpočinku omezovat program, Gregorová nemá. Dodala jen, že vicepremiér zůstává samozřejmě doma. Odtud se přes video účastní například schůzí vlády či jednání Ústředního krizového štábu, který řídí.

Mírný průběh má také šéf resortu zemědělství Miroslav Toman. Kvůli jeho nákaze je od pondělí v domácí karanténě celé vedení ČSSD, protože se s ním osobně setkali na čtvrtečním jednání politického grémia strany. Hamáčkovi následně test nákazu potvrdil.

„Nic se nezměnilo. Cítí se poměrně dobře, žádné vážné příznaky nemá. Funguje normálně z domova na dálku, je v kontaktu s kolegy. Stejně tak se on-line účastní zasedání vlády,” osvětlil mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý.

Jaké konkrétně příznaky ministra má, nechtěl mluvčí upřesnit. „Pan ministr nechtěl ke zdravotnímu stavu uvádět více podrobností. Zkrátka říkal, že se cítí dobře,” uvedl Bílý.

Vedení ČSSD je kvůli Tomanovi v izolaci

Koronavirus

Zhruba před 14 dny do preventivní karantény zamířila po kontaktu s pozitivním člověkem ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). V izolaci byla ze stejných důvodů už na začátku září. Tehdy se karanténa nevyhnula ani jejímu stranickému kolegovi a ministru zahraničí Tomáši Petříčkovi či vicepremiérovi a ministru resortů dopravy, průmyslu a obchodu Karlu Havlíčkovi (za ANO).

Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě také tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Reklama

Související témata:

Související články

Vedení ČSSD je kvůli Tomanovi v izolaci

Pro domácí izolaci se rozhodli členové grémia ČSSD po svém čtvrtečním jednání. Důvodem je účast ministra zemědělství Miroslava Tomana, u kterého byla posléze...

Hamáček má koronavirus

U vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) test potvrdil nákazu koronavirem, řekla ve středu mluvčí ČSSD. Testovat se nechal po setkání s ministrem zemědělství...

Výběr článků

Načítám