Hlavní obsah

Trasovali jsme Hamáčka. V neděli se zúčastnil policejní akce

Právo, Novinky, Matěj Říha, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), u něhož se ve středu potvrdila nákaza koronavirem, byl od pondělí spolu s dalšími členy grémia strany v dobrovolné izolaci. O den dříve v operačním středisku policie sledoval demonstraci, která proběhla na Staroměstském náměstí.

Nachlazený Jan Hamáček v rozhovoru pro DVTV (19. října)Video: DVTV

 
Článek

Ministr byl v neděli v operačním středisku pražské policie, kde sledoval demonstraci na Staroměstském náměstí, která se změnila v bitku chuligánů se zasahujícími policisty. Lidem, s nimiž byl Hamáček v tu dobu v kontaktu, zřejmě karanténa nebo další opatření nehrozí. Na velitelském štábu totiž byla po celou dobu dodržována hygienická opatření a přítomní měli ochranné pomůcky a zakrytý nos i ústa.

„Po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí není nutné přijímat další opatření,“ sdělila Právu mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Hamáček má koronavirus

Domácí

Hamáčkova indispozice by neměla ohrozit ani jednání Ústředního krizového štábu, který ministr vede.

„Na jednání štábu se nic nemění. Štáb funguje online celou dobu pomocí videokonferencí úplně stejným způsobem, jako jedná třeba vláda,“ řekla Právu mluvčí ministerstva vnitra Klára Dlubalová.

Protiroušková demonstrace: 144 zadržených, 20 zraněných policistů

Krimi

Hamáček se měl nakazit po setkání s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (ČSSD), který se ve čtvrtek zúčastnil jednání stranického grémia. Další účastníci jednání mají testy negativní.

Reklama

Výběr článků

Načítám