Hlavní obsah

Bouchnul jsem do stolu, nebyl to z mé strany podpásový útok, řekl Vojtěch k Maďarovi

Žádný podpásový útok, o němž hovořil epidemiolog Rastislav Maďar, se podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) nekonal. Podle ministra selhala komunikace. Ministr prý „bouchl do stolu“ a rozhodl o rozdělení kompetencí. Maďar v pondělí oznámil, že v pracovní skupině ministerstva skončil.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Článek

„Nejsem si vědom žádného podpásového útoku. Docent Maďar do dubna odvedl velký kus práce. Problém byl ne úplně dobrá komunikace v rámci celého týmu, což neříkám, že je jeho vina,“ uvedl ministr.

Ministr k tomu řekl, že debata se od pondělního jednání Rady vlády pro zdravotní rizika vyvíjela. Po jednání rady bylo oznámeno, že se budou nosit roušky ve všech vnitřních prostorách včetně obchodů a škol. Ve středu byla řeč navíc i o restauracích a službách, například u kadeřníka. Ve čtvrtek byla povinnost zmírněna o školy, obchody a restaurace.

Bouchnul jsem do stolu, že není možné, aby fungovaly paralelní pracovní skupiny, ale musí spadat pod centrální řídící tým
ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

K odchodu Maďara podle ministra přispělo také to, že on sám přesunul fungování všech pracovních skupin pod centrální řídící tým vedený hlavní hygieničkou.

Je to lež, roušky ve školách jsem nechtěl, tvrdí Maďar

Domácí

„Bouchnul jsem do stolu, že není možné, aby fungovaly paralelní pracovní skupiny, ale musí spadat pod centrální řídící tým,“ dodal. Problémy podle něj plodilo, když měly pracovní skupiny odlišné názory.

Nahrazení Maďara v čele pracovní skupiny pro uvolňování karanténních opatření podle ministra není nastaveno. „Skupina dál pracuje pod paní hlavní hygieničkou,“ dodal ministr. Kdo bude stát v čele, je na ní.

Zhrzený epidemiolog Maďar u ministra skončil

Domácí

Podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) by bylo třeba vysvětlit, jak komunikace probíhala. „Protože on tvrdí, že nebyl autorem toho, co bylo poté kritizováno. Možná by měl pan ministr zdravotnictví říci, kdo je autorem, jak to celé bylo. Ale já si pana Maďara vážím jako odborníka a doufám, že úplně nezmizí ze scény, a že pokud bude potřeba, tak bude k dispozici k nějakým odborným konzultacím,“ řekl novinářům před jednáním vlády vicepremiér Hamáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám