Hlavní obsah

Rusové přesouvají systém protivzdušné obrany ze Sýrie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská zpravodajská služba tvrdí, že baterie systému protivzdušné obrany umístěná v Sýrii byla naložena na ruskou loď a míří do přístavu v Černém moři.

Foto: ImageSat International

Rusové přemisťují systém protivzdušné obrany v Sýrii.

Článek

Rusko poslalo svůj pokročilý systém protivzdušné obrany S-300 ze Sýrie domů během invaze na Ukrajinu, uvedl v pátek web The Times of Israel s odvoláním na zprávu Izraelské satelitní zpravodajské společnosti. Společnost ImageSat International (ISI) zveřejnila snímky, které ukazují, že systém S-300 umístěný poblíž města Masjaf na severozápadě Sýrie byl v posledních týdnech rozebrán. V této oblasti fungoval několik let.

Ruska zapálila na protest proti invazi auto generála, TASS mlčí

Válka na Ukrajině

Radar systému byl podle ISI převezen na ruskou leteckou základnu Hmímím v západní Sýrii a baterie S-300 byla převezena do přístavu Tartús, kde byla naložena na ruskou loď mířící do černomořského přístavu Novorosijsk, nedaleko anektovaného poloostrova Krym.

Foto: ImageSat International

Rusové přemisťují systém protivzdušné obrany v Sýrii - záběry z přístavu Tartús

Izraelci očekávají, že loď zakotví v ruském přístavním městě v pátek. ISI vyhodnotila, že baterie byla převezena zpět do Ruska, aby posílila svou protivzdušnou obranu, která byla údajně poškozena během bojů na Ukrajině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám