Hlavní obsah

Šílený čínský virus jsem porazil a nikoho nenakazím, prohlásil Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump v neděli v televizi Fox News řekl, že už nemá covid-19 a není u něj riziko přenosu koronaviru na další lidi. Šéf Bílého domu se podle agentury Reuters v pondělí chystá vrátit k předvolební kampani a na mítinky před listopadovými volbami.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump

Článek

„Porazil jsem ten šílený a hrozný čínský virus,“ pochlubil se Trump před televizní moderátorkou.

„Prošel jsem nejvyšším testem, s nejvyššími standardy. Jsem ve skvělé kondici. Vypadá to, že jsem imunní,“ nechal se slyšet v americké televizní stanici.

Lékař: Trump není infekční, koronavirem další lidi nenakazí

Koronavirus

Hlavní lékař Bílého domu Sean Conley v sobotu uvedl, že prezident může vyjít z izolace, protože pominulo riziko nákazy dalších lidí. Jak ale sama Fox News připomíná na svém webu, dosud nebylo explicitně řečeno, že by test hlavy státu vyšel jako negativní.

„Můžu jít ven, což bych stejně udělal,“ dodal prezident.

Snaha o znovuzvolení

Koronavirus se u Trumpa prokázal před devíti dny, několik dní poté strávil v nemocnici. V sobotu krátce vystoupil před stovkami svých příznivců na balkoně Bílého domu.

Trump promluvil k davu z balkonu Bílého domu, cítí se prý skvěle

Koronavirus

Americký prezident usiluje o znovuzvolení v listopadových prezidentských volbách. Podle většiny průzkumů nyní ztrácí na svého demokratického soka Joea Bidena, přičemž řada voličů nesouhlasí právě s tím, jak si jeho administrativa poradila s pandemií covidu, která co do absolutních čísel zasáhla USA nejsilněji na světě.

Bude druhá debata? Trump navrhl nový termín, Biden nesouhlasí

Volby USA

Reklama

Související články

Trump má koronavirus

Americký prezident Donald Trump byl pozitivně testován na koronavirus. Oznámil to na Twitteru. Pozitivní na koronavirus je také Trumpova manželka Melanie.

Výběr článků

Načítám