Hlavní obsah

Bojujte radši za nezávislost Ičkerie, vzkazuje Kyjev kadyrovcům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Opusťte Ukrajinu, dokud není pozdě, a bojujte radši za vlastní nezávislost, vyzval tajemník ukrajinské bezpečnostní rady Oleksij Danilov Čečence podílející se na ruské invazi do země. Po útoku na základnu kadyrovců v Chersonské oblasti zemřelo kolem 40 lidí a dalších 60 bylo zraněných. Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov po něm navrhl vymazat ukrajinská města z povrchu země.

Foto: Profimedia.cz

Oleksij Danilov

Článek

„Dokud není pozdě, odejděte z Ukrajiny a bojujte za nezávislost Ičkerie,“ uvedl podle serveru Ukrajinska pravda Danilov s odkazem na název Čečenska, jaký mu dali místní separatisté bojující za nezávislost na Moskvě.

„To je nejlepší záruka, že Rusko znovu nevymaže město Džochar (Groznyj) z povrchu země. Jestli Rusko nebude zničeno, vrátí se, aby znovu zabíjelo čečenské ženy a děti,“ dodal Danilov s odkazem na nedávné rusko-čečenské války.

Čtyřicet mrtvých po raketovém útoku na čečenskou základnu u Chersonu. Kadyrov by ničil ukrajinská města

Válka na Ukrajině

Ukrajinska pravda připomněla, že ukrajinský parlament před týdnem uznal Čečenskou republiku Ičkeria za dočasně okupovanou Ruskem a odsoudil genocidu čečenského národa.

Kadyrov se k vymazání ukrajinských měst vyjádřil na Telegramu poté, co si kolem 40 mrtvých a 60 raněných vyžádal zásah základny jeho bojovníků na jihu Ukrajiny v pondělí v noci.

„Odpovídáme podle mého slabě. Pokud přiletěla střela na naši stranu, do našeho regionu, pak musíme vymazat ukrajinská města z povrchu země. Aby pochopili, že je nesmí ani napadnout, že by stříleli po nás,“ řekl Kadyrov, podle kterého Západ již vyčerpal možnosti, jak by mohl reagovat na nemilosrdnější ruský postup.

Reklama

Výběr článků

Načítám