Hlavní obsah

Začalo další plošné testování horníků v dole Darkov

Právo, den

Důl Darkov na Karvinsku je od soboty opět plný zdravotníků, vojáků a hygieniků. Začala zde další část plošného testování horníků. V této etapě chce hygiena otestovat na 1600 lidí, necelé čtyři stovky lidí prošly testováním už v úterý.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Důl Darkov

Článek

„Nyní testujeme ty pracovníky OKD, kteří v první etapě plošného testování byli negativní na onemocnění covid-19. Vzorky budou odebírány do úterý 9. června, nejvíce zaměstnanců se bude testovat v neděli,“ vysvětlila ředitelka Krajské hygienické stanice Ostrava Pavla Svrčinová.

Hasiči začali s rozsáhlou dezinfekcí Dolu Darkov

Domácí

Dodala, že v pátek odpoledne bylo v jejich evidenci již 396 lidí v souvislosti s ohniskem koronaviru na dole Darkov.

„Jde o 258 zaměstnanců dolu, z nichž je 20 polských pendlerů, 131 jejich příbuzných. Dalších sedm nakažených lidí je z jiných firem, které v dolech provádějí například údržbu či úklid,“ upřesnila Svrčinová.

Hygiena zároveň kontroluje i další důlní pracoviště společnosti OKD. Hasiči doly dezinfikují.

Koronavirus se na Darkově šířil už před měsícem

Koronavirus

Počet nakažených na Karvinsku v pátek poprvé překonal Ostravsko. Celkem se v Moravskoslezském kraji nakazilo koronavirem již přes 1620 lidí.

Reklama

Související články

Důl Darkov přerušil těžbu

Stav nebezpečí na Karvinsku nebude kvůli šíření nákazy koronavirem podle hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka (ANO) vyhlášen. Důl Darkov, kde se...

Karvinsko chystá dezinfekci veřejných prostor

Města a obce na Karvinsku budou muset mnohem výrazněji dezinfikovat místa, kde se shromažďuje větší počet lidí. Informace o nařízení zveřejnila ve středu...

Výběr článků

Načítám