Hlavní obsah

Karvinsko chystá dezinfekci veřejných prostor

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Města a obce na Karvinsku budou muset mnohem výrazněji dezinfikovat místa, kde se shromažďuje větší počet lidí. Informace o nařízení zveřejnila ve středu krajská hygienická stanice. Region se potýká s nákazou horníků z Dolu Darkov a jejich příbuzných, pozitivní test má už 302 lidí.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Důl Darkov

Článek

Povinnost dezinfekce veřejných prostor se týká Karviné, Bohumína, Havířova, Orlové či Českého Těšína, ale také sousedních obcí, pro které tato města vykonávají tzv. rozšířenou působnost.

„Účelem nařízení tohoto mimořádného opatření na území zasaženého okresu je ochrana veřejného zdraví a zabránění přenosu a šíření původce nákazy," uvedla krajská hygienička Pavla Svrčinová.

Slezsko za den dohnalo Darkov

Koronavirus

Jak stojí v úředním nařízení, města a obce by měly s větší frekvencí čistit především zastávky MHD, vchody do obchodů, poliklinik či úřadů, místa k odpočinku, například lavičky, ale i vybavení dětských hřišť nebo sportoviště a předměty, jichž se lidé často dotýkají, jako jsou zábradlí, kliky, madla a podobně.

Podle posledních údajů je v souvislosti s ohniskem na Dole Darkov nakaženo 302 lidí - 217 zaměstnanců dolu, 80 jejich příbuzných a v evidenci je také pět nakažených pracovníků z jiných firem. Více než polovina nakažených nemá žádné příznaky.

Koronavirus na Dole Darkov: Hygienici evidují už 302 nakažených

Koronavirus

Na Dole Darkov se nyní připravuje další plošné testování zaměstnanců, které začne v úterý a podrobit se mu bude muset 2400 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám