Hlavní obsah

Hasiči začali s rozsáhlou dezinfekcí Dolu Darkov

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná
Aktualizováno

S rozsáhlou dekontaminací začala společnost OKD ve spolupráci s Hasičským záchranný sborem Moravskoslezského kraje v nadzemních prostorách Dolu Darkov. Práci, která potrvá tři dny, dostaly na starost dvě desítky profesionálních jednotek.

Článek

Jak uvedla mluvčí důlní společnosti, hasiči se zaměří zejména na šatny, koupelny, chodby, ale i kanceláře. „Jsme velmi rádi za tuto spolupráci s profesionálními hasiči. Chci zdůraznit, že tato dezinfekce je nad rámec už přijatých opatření. Je to naše společná iniciativa, která podpoří stávající opatření doporučená hygieniky,“ dodal výkonný ředitel OKD Radim Tabášek.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Dezinfekce Dolu Darkov

Hasiči stráví v prostorách Dolu Darkov celkem tři dny. V hermeticky uzavřených oblecích, rukavicích a speciálních maskách pomocí šesti generátorů horkého dezinfekčního aerosolu už v pondělí dekontaminovali koupelny a šatny dolu Darkov. „Je to náročnější organizačně, budova se musí vyklidit, utěsnit, pak probíhá samotný zásah, následuje odvětrání a opět se místo zpřístupní pro lidi,“ doplnil ředitel provozu OKD David Hájek.

Koronavirus na Dole Darkov: Hygienici evidují už 302 nakažených

Koronavirus

Kromě zahájené dekontaminace podle něj stále probíhají každodenní běžné dezinfekce společných prostor včetně dopravních nádob a vozíků, a to na všech lokalitách OKD.

„Naši hasiči na začátku května dekontaminovali obdobným způsobem část Nemocnice v Chebu, Městské nemocnice v Ostravě nebo Domov seniorů Iris. A to hlavně díky kvalitním generátorům, které pořídil Moravskoslezský kraj, a také bohatým zkušenostem z uplynulých měsíců,“ dodal mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Hygienici budou opět testovat stovky horníků z Darkova

Koronavirus

Hygienici v souvislosti s lokální nákazou na Dole Darkov evidují k úternímu odpoledni celkem 369 pacientů s koronavirem, nakažení jsou zaměstnanci i jejich rodinní příslušníci. Od pondělí přibylo 13 případů. Celý kraj eviduje přes 1600 infikovaných, z nichž se však více než polovina vyléčila.

Reklama

Výběr článků

Načítám