Hlavní obsah

Další posun kvůli koronaviru. Newyorský autosalon bude v srpnu

Slavná autoshow v americkém New Yorku byla oficiálně odložena, a to i přes opakovaná ujišťování, že vše proběhne podle plánu. Důvodem je, jako obvykle, koronavirus. Může to mít fatální dopad na účast.

Foto: Profimedia.cz

Stánek Koenigseggu na newyorském autosalonu v roce 2019 (Ilustrační foto)

Článek

Důvodem pro odložení jednoho z největších amerických veletrhů s automobily je pochopitelně globální rozšíření nemoci CoViD-19, způsobené novým typem koronaviru. Ten už zapříčinil úplné zrušení autosalonu v Ženevě a řady jiných akcí po celém světě. Místo dubna autosalon proběhne mezi 26. srpnem a 6. zářím letošního roku.

Koronavirus versus ženevské výstaviště: Autosalon byl před zákazem téměř připraven

Autosalon Ženeva

Významné zpoždění show bude mít patrně fatální dopad jak pro pořadatele, tak pro automobilky, které se na show chystaly předvést své nové modely. Někteří z nich patrně sáhnou po náhradním řešení a svá auta předvedou online. Jiní, jako třeba Cadillac se svým modelem Lyriq, představení zruší, resp. odloží na neurčito.

Bohužel, podle těchto indicií se dá předpokládat, že automobilová show v New Yorku nebude tak prestižní, jako každý rok. Svoji účast už definitivně odřekli giganti jako Audi, BMW či Mercedes-Benz a dá se předpokládat, že je budou následovat i další výrobci.

Formule 1 se poprvé v historii pojede bez diváků. Může za to koronavirus

AutoMoto

Rozhodnutí o posunutí autoshow přišlo jen pár chvil poté, co guvernér státu New York Andrew Cuomo potvrdil médiím dalších 31 případů nakažení virem SARS-CoV2. Dohromady jich má jedna z nejobydlenějších oblastí na světě už 173.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám