Hlavní obsah

Koronavirus versus ženevské výstaviště: Autosalon byl před zákazem téměř připraven

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutný pohled nabízí záběry fotografa George Williamse. Dostal se na ženevské výstaviště Palexpo a natočil, jak během neděle vypadalo. Autoshow byla v pátek kolem poledne náhle zrušena kvůli nařízení švýcarské vlády, jejíž vyhlášení kvůli obavám z šíření koronaviru do 15. března zakazuje akce s účastí nad 1000 osob.

Foto: Salvatore di Nolfi, ČTK/AP

Přípravy ženevské autoshow z pátku 28. února.

Článek

Když v pátek přišla švýcarská vláda s tím, že kvůli novému bezpečnostnímu nařízení se ženevský autosalon nekoná, na výstavišti Palexpo už bylo vše téměř hotové. Velmi pokročilé stadium příprav potvrzuje video blog fotografa George Williamse.

Právě z pátku pochází série fotografií v přiložené galerii. Záběry do vlogu pak Williams natočil v neděli, dva dny po zákazu a den před takzvaným nultým dnem autoshow.  Právě v pondělí se už v Palexpu konal přímý přenos vyhlášení ankety o Evropské auto roku 2020. Bez diváků.

Evropským autem roku 2020 je Peugeot 208, kvůli koronaviru bylo vyhlášení bez publika

AutoMoto

Alespoň pro účely videa svůj stánek využil také Koenigsegg. Ze záběrů je patrné, že v podstatě hotové měl své místo například Mercedes-Benz, včetně navezených vozů, které na plochu patří jako sice to nejdůležitější, ale také to úplně poslední.

To všechno ale montéři mohli v dny, kdy se už výstavištěm měly procházet statisíce návštěvníků, zase bořit. V loňském roce na zdejší autoshow přišlo 600 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám